Спорт

Мекинро страхује за Ђоковића: Он може да намучи Новака, ако није 100 одсто спреман...

Славни Американац се пита о томе колико би повреда задње ложе могла да успори Србина на Аустралијан опену
Мекинро страхује за Ђоковића: Он може да намучи Новака, ако није 100 одсто спреман...Getty © Quinn Rooney / Staff

Новак Ђоковић у недељу паузира на Аустралијан опену, а већ у понедељак биће на терену у мечу осмине финала у ком ће се састати са домаћим тенисером Алексом Де Минором у вечерњем термину, односно око 9.30 по средњоевропскем времену.

Србин и Аустралијанац се до сада никада нису састајали, али легендарни тенисер Џон Мекинро верује да би 23-годишњак и тренутно 24. тенисер света могао да направи велики проблем повређеном Ђоковићу.

"Заиста је тешко рећи шта се тренутно физички догађа Новаку. Он одрађује посао, али сигурно је то да не изгледа 100 одсто спреман", рекао је славни Американац за "Јуроспорт".

"Питање је ко ће то искористити када постане тешко. Делује да је спреман да се уздигне у моментима одлуке, али што се мене тиче, све то ће га стићи ако не буде у реду", додао је некадашњи троструки освајач Вимблдона четвороструки шампион Ју-Ес опена. Ђоковић се у трећем колу против Григора Димитрова јесте мучио, носио је поново бандаж око задње ложе, а ту повреду је и током меча морао да третира.

"Та повреда ће или престати да га мучи за меч-два или ће да изазове изненађење. Де Минор, његов следећи противник, је неко ко би могао да то искористи, јер заснива своју игру на брзини и на томе да примора противника да ради. Такав тип момка могао би да створи Новаку проблеме, ако није 100 одсто спреман."

Новаков ривал је Де Минор, који је у трећем колу лако савладао Француза Бенжамана Бонзија.

"Ако Новак буде 100 одсто спреман или близу тога, онда Де Минор није тип играча који може да му нашкоди, па је у том случају Новак велики фаворит. Међутим, веома је тешко рећи где се Новак сада налази. Некад је тешко предвидети ситуацију са задњом ложом, тешка је за опоравак и стварно је потребно да је одмарате. Ако је ово заиста таква повреда да му отежава кретање, онда сам импресиониран оним што пружа. За сада је добро гурао, па се надам да није ништа озбиљно и да може да изађе на терен и да игра тип меча какав смо навикли да игра у Аустралији. У том случају, неко ће морати да уради нешто невероватно да би га победио", поручио је Џон Мекинро.

image