Спорт

Филипусис о Новаку: Не видим да има проблема, ако га мучи повреда – одлично је крије

Некадашњи финалиста Вимблдона и Ју-Ес опена верује да је Новак Ђоковић максимално спреман за наставак турнира, иако је јасно да српски ас има великих потешкоћа са повредом задње ложе
Филипусис о Новаку: Не видим да има проблема, ако га мучи повреда – одлично је кријеGetty © James Chance / Stringer

Марк Филипусис, бивши аустралијски тенисер и тренер Стефаноса Циципаса, не мисли да Ђоковић има повреду која може да га омете у наставку Аустралијан опена.

Филипусис је у разговору са медијима ипак истакао да би ово могао да буде тренутак пробоја неких нових момака, пошто је Новак једини освајач гренд слем титуле који је и даље остао у жребу.

"Стопроцентно је тако. Новак је, по мом мишљењу, највећи фаворит. Можда је под стресом, али када би Стеф играо са њим у овом тренутку, рекао бих да је сто одсто спреман", почео је Филипусис.

"Изгледа добро. Чврст је, неверовано удара лоптицу, добро се креће и један је од најбољих у том сегменту на туру. Видећемо да ли ће бити неких физичких проблема за Новака, ја их не видим. Ако их има, крије их невероватно добро."

Светског "броја 5", који се данима суочава са повредом задње ложе леве ноге, од девет часова по средњоевропском времену очекује сусрет са домаћим играчем Алексом де Минором.

"Биће физички веома захтеван меч. Де Минор ће тражити дуге релије, то је оно што иначе ради. Воли да игра дефанзивно, али је исто тако добар у контрама. Биће спреман вечерас и биће веома занимљив меч за гледање."

За крај, прокоментарисао је и наступ хитроногог Аустралијанца који ће други пут у каријери играти у четвртој рунди Ози опена.

"Удара добро, физички изгледа добро, ментално је спреман за борбу... Када сте толико концентрисани и напети док играте, морате наћи и равнотежу како бисте били опуштени. Гледао сам последњи Новаков меч и, човече, веома је добар. Знам да му је увијена нога, али мислим да, када су играни важни поени, није имао никаквих потешкоћа са кретањем, као ни потеза који би му утицали на кретање", закључио је Филипусис.

image