Спорт

Микаела Шифрин је највећа у историји - победила и срушила рекорд Линдзи Вон

Американка је успела да направи историјски успех новом победом, овог пута у Италији
Микаела Шифрин је највећа у историји - победила и срушила рекорд Линдзи ВонGetty © Alain Grosclaude/Agence Zoom / Stringer

Америчка скијашица Микаела Шифрин остварила је у уторак рекордну 83. победу у Светском купу, пошто је тријумфовала у велеслалому, који је одржан у италијанском Кронплацу.

Шифрин је овим тријумфом оборила рекорд сународнице Линдзи Вон, која је у каријери остварила 82 победе у Светском купу. Шифрин има три тријумфа мање од Швеђанина Ингемара Стенмарка, који држи апсолутни рекорд са 86 победа у Светском купу.

Американка је победила у велеслалому у Кронплацу резултатом 2:00,61 минута. Друга је била Лара Гут-Бехрами из Швајцарске са 0,45 секунди заостатка за победницом, док је трећа била домаћа скијашица Федерика Брињоне. Она је имала 1,43 секунде заостатка за америчком скијашицом.

Шифрин је тако преузела још једно прво место, оно у генералном пласману велеслалома, где има равно 500 бодова. У генералном пласману Светског купа Шифрин је прва са 1.417 бодова, док Гут-Бехрами на другом месту има 861 бод.

image