Спорт

Мејведер најавио спектакл – реванш са Мекгрегором је на помолу

Пензионисана боксерска легенда, Флојд Мејведер, изјавио је да ће се следеће године у реваншу састати са бившим УФЦ шампионом Конором Мекгрегором. Иако Ирац поручује да није заинтересован, љубитељи борилачких вештина са нестрпљењем ишчекују 2023. годину.

Иако стижу опречне информације од америчког боксера и ирског ММА борца, борилачки свет уверен је да ће наредна година донети реванш легендарних „ратника“.

Говорећи за Дејли мејл о плановима у наредном периоду, Флојд Мејведер је открио да се увелико разговара о реваншу са Конором Мекгрегором.

„Желим да изађем тамо овог викенда и да се забавим“, рекао је Мејведер о предстојећој егзибицији са јапанским ММА борцем Микуруом Асакуром у Саитама Супер Арени.

„Онда имам још једну егзибицију у Дубаију у новембру, а у 2023. још једном ја и Конор Мекгрегор“, открио је Мејведер.

Американац је рекао да се још не зна да ли ће бити права борба или егзибиција, још се разговара о обе опције, али је признао шта би он изабрао.

„Више бих волео егзибицију. Нису ми потребне борбе где заиста могу да будем повређен. Због тога, немам ништа против да се сретнем са људима који не ударају јако, као што су Конор Мегрегор, јутјубери или момци из УФЦ-а“,“боцнуо“ је 45-годишњи Мејведер Ирца.

Мекгрегор се одмах огласио на друтвеним мрежама, па је на Инстаграму објавио слику са њиховог меча из 2017. године, на којој аперкатом погађа Мејведера,  уз хештег: „нисам заинтересован“.

Ирац се опоравља од лома ноге који је претрпео у поразу од Дастина Појријеа у јулу прошле године, а недавно је открио да ће се (у једном тренутку) вратити у боксерски ринг, али да ће најпре закорачити у октагон.

„Бокс је моја прва љубав у борилачким спортовима. Сигурно ћу у будућности бити у рингу. Али, мој повратак ће бити у октагону за УФЦ. Та прича је далеко од краја, заправо, тек се пише, тек је почетак “, рекао је Ирац пре неколико месеци.

Историјски меч у Лас Вегасу

Бокс меч између Мекгрегора и Мејведера одиграо се 2017. године у Лас Вегасу и био је последњи професионални меч у каријери америчког боксера.

Мејведер је победио техничким нокаутом у десетој рунди и тако ставио тачку на импресивну каријеру – 50 победа, без иједног пораза.

Ирац је, након њиховог меча, одрадио четири борбе у октагону – поражен је од Хабиба Нурмагомедова, затим је победио Доналда Серонеа, а потом два пута изгубио од Дастина Појријеа.

У последњем мечу са Појријеом, Мекгрегор је поломио ногу и од тада није имао нити једну борбу.

Иако је Мекгрегор поручио на друштвеним мрежама да није заинтересован за реванш са Мејведером, чек који је добио након првог меча би га натерао да размисли још једном.

Након прве борбе, Мејведер је кући однео 280 милиона долара, док је Мекгрегор постао богатији за 130 милиона.

image