Спорт

Циципаса питали о Новаковом лапсусу: Ни ја се не сећам тог финала

Грчки тенисер је имао један занимљив моменат на конференцији за медије после победе против Карена Хачанова
Циципаса питали о Новаковом лапсусу: Ни ја се не сећам тог финалаGetty © YouTube / screenshot / Australian Open TV

Новак Ђоковић се пласирао у финале Аустралијан опена победом над Томијем Полом, а тамо ће у недељу од 9.30 по средњеевропском времену играти против Грка Стефаноса Циципаса.

Биће то њихов други сусрет у финалима једног од четири највећа турнира, пошто је Ђоковић победио Циципаса у финалу Ролан Гароса 2021. године. После пласмана у финале, грчки тенисер се на занимљив начин осврнуо на Новаков недавни лапсус.

Ђоковић је после победе у четвртфиналу против Андреја Рубљова направио грешку, рекавши да Циципас никада није играо у финалу гренд слема, иако га је он сам победио у париском финалу пре две сезоне.

"Познајем добро Циципаса, вероватно најискуснијег играча у другом делу жреба. Играо је већ у завршницама гренд слемова неколико пута, али мислим да никада није дошао до самог финала", рекао је, пре него што су га новинари подсетили да су играли у финалу Ролан Гароса: "А, да, тачно. У праву сте. Извињавам се, моја грешка."

Многи су то искористили да представе овај Новаков лапсус као начин да Циципасу "уђе у главу". Грк је после пласмана у финале био упитан о тој ситуацији.

"Ни ја се не сећам. Не сећам се...", рекао је Циципас, мада је остало нејасно колико је био само ироничан, и да ли је замерио Ђоковићу на грешци.

Ко зна, можда је Циципас заиста желео да заборави финале у ком је имао предност од 2:0 у сетовима, а на крају остао без трофеја.

image