Спорт

Фешта због Новака, овако Срби славе у Мелбурну - играли коло и довели трубаче

Велико славље испред "Род Лејвер арене" након још једног историјског тријумфа Новака Ђоковића
Фешта због Новака, овако Срби славе у Мелбурну - играли коло и довели трубачеGetty © Darrian Traynor / Stringer

Освојио је Новак Ђоковић Аустралијан опен и по десети пут у каријери и тако стигао до 22. гренд слема у каријери. Изједначио се са Рафаелом Надалом на вечној листи најбољих гренд слем шампиона, а од понедељка ће поново бити и најбољи тенисер света.

Српски тенисер је истакао да је ово вероватно највећа победа у његовој каријери, имајући у виду да се догодила само годину дана након депортације из Аустралије. Стефанос Циципас је њему поручио да је управо он највећи тенисер у историји, док су све то српски навијачи у Мелбурну умели да прославе.

Како је забележио РТ Балкан на лицу места, одмах након победе Ђоковића, испред "Род Лејвер арене" почела је велика фешта и славље због историјског подвига. Док је Новак у сузама славио победу, никад емотивнији, навијачи су решили да рашире српске заставе, бројне транспаренте, али и да заиграју коло.

Ђоковић је током читавог меча испред попришта финалног сусрета имао огромну подршку, безмало две трећине навијача били су фанови са српским заставама, који су здушно пратили дешавања на видео биму. Како је Новак искористио меч лопту, тако је и славље могло да почне, а на фотографијама током славља су се могле видети и трубе.

Погледајте каква је атмсофера у Мелбурн парку након победе Новака Ђоковића.

image