Спорт

Циципас признао свету: Новаче, највећи си који је икада држао тениски рекет

Грчки тенисер Стефанос Циципас рекао је оно што многи у светском тенису мисле - нема већег у историји од једног Београђанина
Циципас признао свету: Новаче, највећи си који је икада држао тениски рекетGetty © Lintao Zhang / Staff

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен, по десети пут у каријери, пошто је у великом финалу у Мелбурну успео да савлада Стефаноса Циципаса 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) и тако стигне до 22. гренд слем титуле у каријери.

Изједначио је тиме рекорд Рафаела Надала, али ће од понедељка бити и поново најбољи тенисер света. Све то навело је грчког тенисера да "скине капу" Србину и јасно му поручи да је баш он најбољи играч у историји тениса.

Циципас је био разочаран што је и други пут изгубио у гренд слем финалу баш од Ђоковића, али је на врло емотиван начин честитао Новаку на победи.

"Новаче, не знам шта да ти кажем. Ово што си ти урадио и остварио до сада, говори само за себе. Таква подршку коју имаш, са трибина и породице, је невероватна, дивим се свему ономе што си урадио."

"Највећи си који је икада држао тениски рекет у историји овог спорта. Хвала ти што гураш наш спорт, што сваког свог противника гураш до максимума. Није лако изгубити још једно финале, али увек сам жељан да се вратим назад на терен", рекао је Стефанос Циципас на церемонији доделе пехара.

Није тиме успео Грк да стигне до првог гренд слема и првог места на АТП листи. Од понедељка ће он бити трећи тенисер света.

image
VV inauguration
banner