Спорт

Холанд могао да бира клуб у који ће прећи, а из два разлога изабрао Манчестер сити

Агент норвешког фудбалера се огласила о летошњем трансферу сјајног голгетера
Холанд могао да бира клуб у који ће прећи, а из два разлога изабрао Манчестер ситиGetty © Michael Regan / Staff

Норвешки фудбалски репрезентативац Ерлинг Холанд одлучио је из личних и професионалних разлога да настави каријеру у Манчестер ситију, изјавила је менаџерка играча Рафаела Пимиента, преноси шпански "Ас".

Холанд је прошле године из Борусије Дортмунд прешао у Манчестер сити. Шпански медији подсећају да је норвешки нападач могао да бира екипу у којој ће да настави играчку каријеру, али се одлучио за Манчестер сити, који је Борусији платио обештећење од 60.000.000 евра.

"Холанд долази из фудбалске породице. Његов отац је играо за Манчестер сити, постоје фотографије Ерлинга који је као дете носио тај дрес. Мислим да је из личних разлога одлучио да пређе у Манчестер сити. Такође, мислим да је из професионалних разлога желео да искуси Премијер лигу", изјавила је Пимиента.

Ерлингов отац Алфи Холанд играо је за Манчестер сити од 2000. до 2003. године. Ерлинг има уговор са "грађанима" до јуна 2027. године.

Холанд (22) је ове сезоне одиграо 27 утакмица и постигао је 31 гол у свим такмичењима, показавши већ за пола године да је био "пун погодак" Манчестер ситија.

image