Спорт

ФИФА поново казнила Хрвате - разлог је понашање навијача на Мундијалу у Катару

Хрватски савез ће морати да плати и другу казну због дешавања на трибинама на Светском првенству
ФИФА поново казнила Хрвате - разлог је понашање навијача на Мундијалу у КатаруGetty © Julian Finney / Staff

Међународна федерација фудбалских асоцијација (ФИФА) донела је у среду одлуку о казни Фудбалског савеза Хрватске због понашања навијача те селекције пре утакмице за треће место са Мароком на Светском првенству.

ХНС је кажњен због понашања и транспарента који се појавио на последњој утакмици "ватрених" на недавном Мундијалу у Катару.

''Дисциплинска комисија ФИФА донела је одлуку о казни Хрватског фудбалског савеза због понашања навијача пре утакмице за треће место Светског првенства против Марока. ХНС је кажњен са 5.000 швајцарских франака због непримереног понашања (коришћење транспарената непримереног садржаја) пре утакмице против Марока, одигране 17. децембра", саопштио је Фудбалски савез Хрватске.

Хрватски савез је већ био кажњен са 50.000 швајцарских франака због понашања навијача на утакмици са Канадом.

''Једини разлог је онај који смо објавили у нашем саопштењу - застава коју су навијачи окачили пре почетка утакмице са Мароком за треће место и која је на трибинама била видљива десет минута'', казали су раније из ХНС за "Јутарњи лист".

Загребачки лист наводи да је, према незваничним информацијама, проблем био у застави на којој је писало "Херцег Босна", уз потпис "Дувњаци", ''са стилизованим словом У''.

image