Спорт

Зверев ослобођен оптужби да је тукао девојку: Правда је победила

Немачки тенисер је био под истрагом више од годину дана, а огласио се након што је добио добре вести
Зверев ослобођен оптужби да је тукао девојку: Правда је победилаGetty © Alexander Scheuber / Stringer

Александар Зверев саопштио је да је захвалан Асоцијацији тениских професионалаца (АТП), која је после истраге утврдила да нема довољно доказа да је славни тенисер физички и психички малтретирао бившу девојку Рускињу Олгу Шарипову.

Немачки тенисер био је суочен са озбиљним оптужбама да је био физички и психички насилан према својој некадашњјој девојци, али је АТП саопштила у уторак да неће предузети санкције против Зверева.

АТП је у октобру 2021. године покренула истрагу о наводима о физичком и психичком насиљу, које је Шарипова изнела у медијима.

"Од почетка сам говорио сам невин и порицао сам све бесмислене оптужбе против мене. Сарађивао сам у потпуности са АТП-ом и захвалан сам им што су истражили цео случај. Одлуку је донела трећа неутрална страна на основу свих доказа. Добио сам случај и пред судовима у Немачкој и Русији, драго ми је да је правда победила", истакао је Зверев.

Немачки тенисер се захвалио свима на подршци.

"Сада ћу коначно моћи потпуно да се фокусирам на оно што најбоље радим - да играм тенис. Хвала свим пријатељима и породици, који су били уз мене током овог тешког периода", закључио је Зверев, који се тренутно налази на 14. месту АТП листе.

image
VV inauguration
banner