Спорт

Директор АО открио детаље Новакове повреде - руптура од три центиметра у задњој ложи!

Први човек Аустралијан опена, Крег Тајли, открио је детаље о повреди која је мучила Новака Ђоковића у Аустралији
Директор АО открио детаље Новакове повреде - руптура од три центиметра у задњој ложи!Getty © Mackenzie Sweetnam

Ђоковића је повреда ложе мучила од турнира у Аделајду али је Новак редом избацивао ривале у Мелбурну, због чега су поједини критичари најбољег светског тенисера довели у питање истинитост повреде.

Први човек Аустралијан опена, Крег Тајли, говорио је о Новаку Ђоковићу за "Сен Спортсдеј" и открио да је српски тенисер имао руптуру задње ложе од три центиметра.

"Многе изазове је савладао Новак, али нико не може да доведе у питање његов атлетицизам. Момак којег сам видео имао је руптуру мишића у задњој ложи величине три центиметра! Видео сам снимке, доктори ће рећи истину. Невероватан је, изборио се са свим веома професионално", рекао је Тајли.

Он је уверен да је Новак способан да игра на таквом нивоу, упркос повреди, зато што је фокусиран и врхунси припремљен.

"Фокусиран је на све што ради, сваког минута. Шта једе, шта пије, шта ради, како ради... Никада не 'пуца' психички шта год да ради. Прошао је много тога да би освојио десети Аустралијан опен, а верујем да то нико неће поновити. Невероватно достигнуће... Он има посебно место у историји Аустралијан опена", рекао је Тајли.

Најбољи тенисер света ће се у наредним данима огласити на друштвеним мрежама, где ће објавити снимке и објаснити ситуацију са повредом.

Упркос свим препрекама, Ђоковић је доминантно дошао до десете титуле у Мелбурну, изгубивши само један сет на читавом турниру.

image