Спорт

Ирвинга одлука да се не вакцинише коштала 100 милиона долара

Кошаркаш Бруклин нетса Кајри Ирвинг признао је да је због одлуке да се не вакцинише против коронавируса изгубио четворогодишњи уговор, који је вредан више од 100 милиона долара, преносе амерички медији.

Ирвинг је пропустио већи део прошле сезоне у НБА лиги због одлуке да се не вакцинише.

Због тадашњих прописа државе Њујорк, Кајри није могао да игра мечеве на домаћем терену, а одлуком челника Бруклина пропустио и неке мечеве Нетса на гостовањима.

Након што су градске власти промениле одлуку, Ирвинг је прву утакмицу прошле сезоне пред домаћим навијачима одиграо тек 27. марта.

„Одлучио сам да се не вакцинишем и остао сам без четворогодишњег уговора, који је био вредан више од 100 милиона долара. Имао сам понуду да се вакцинишем и потпишем уговор или да се не вакцинишем и да ризикујем будућност у овом клубу и у НБА лиги. Суочио сам се с губитком посла због те одлуке. Није ми било лако док сам покушавао да обезбедим будућност својој породици“, рекао је Ирвинг.

Челници Бруклина су током лета покушали да трејдују Ирвинга у неки други клуб, али до договора није дошло.

Он је потом активирао опцију једногодишњег продужења уговора са Нетсима, који ће Ирвингу да донесе зараду од 36,5 милиона долара.

Пре Бруклина, играо је за Бостон и Кливленд. Са Кавсима је освојио титулу НБА шампиона, али се након тога није враћао у такву форму.

image