Спорт

Играо с Џорданом, а каже да је Јокић МВП: Нико други него он, разбијао нас је

Тренер Голден Стејта Стив Кер послао је јасну поруку о квалитетима српског центра
Играо с Џорданом, а каже да је Јокић МВП: Нико други него он, разбијао нас је© AP Photo/David Zalubowski

У ноћи између четвртка и петка, Никола Јокић је наставио са својом доминацијом у НБА лиги. Остварио је 93. "трипл-дабл" учинак у каријери и био пресудан у великој победи Денвера против Голден Стејта.

А након меча у ком је Јокић имао 22 поена, 14 скокова и 16 асистенција, тренер Вориорса Стив Кер имао је велике похвале на рачун Србина.

Легендарни кошаркаш који је дуго делио свлачионицу са Мајклом Џорданом у Чикаго Булсима, а сада је већ одавно тренер Стефу Карију у Голден Стејту, уме да препозна невероватан квалитет када га види.

"Јокић је добар у свему. Све се променило у трећој четвртини када нас је разбијао лоптама које су секле нашу одбрану. Буквално сваки пут кад има лопту, сви су претња. Мораш да ангажујеш целу одбрану, отвара целу одбрану упркос блоковима. Нико други, Јокић је МВП", рекао је Кер на конференцији за медије након пораза од Денвера.

Ове сезоне Јокић у просеку бележи "трипл-дабл" са 25,1 поена, 11,1 скокова и тачно 10 асистенција по мечу. Због тога је према мишљењу многих главни фаворит да и трећу сезону заредом буде проглашен за најкориснијег играча НБА лиге.

image