Спорт

"Грмљавина" у Лас Вегасу – Тодоровић "завршио" Американца за нову победу у УФЦ-у

Душко Тодоровић, један од најбољих српских ММА бораца, на УФЦ-у у Лас Вегасу је дошао до спектакуларног нокаута против Американца Џордана Рајта.

Душко „Гром“ Тодоровић вратио се на победничку стазу у УФЦ-у у великом стилу.

У последње четири борбе, Тодоровић је претрпео три пораза, па му је атрактивна победа ове вечери у Лас Вегасу, против борца који има сличан скор, удахнула нови живот у највећој ММА организацији.

Борба у Невади није пошла по плану српског борца и његовог тима.

Тодоровић је покушао одмах да иде на обарање, али је Рајт одбио први напад српског борца и брзо се нашао у доброј позицији – дошао је до првог рушења, диктирао је темпо, имао потпуну контролу и задао неколико добрих удараца.

Американац је убедљиво добио прву рунду, а Тодоровићу је звоно пружило прилику за искупљење.

Тодоровићев повратак у борбу је био спектакуларан!

Потпуно је заборавио на прву рунду, ушао у другу рунду као у нови меч и променио тактику – сада је унео "грмљавину" у октагон.

Комбинације, снажни ударци – у тело и главу, колена... Рајт се борио да остане на ногама и потпуно је невероватно шта је Американац све издржао на старту друге рунде.

Тодоровић и Рајт су били исцрпљени, али је српски борац ишао и преко својих граница пошто је видео да је Рајт уздрман и видео је прилику да заврши меч пре истека друге рунде.

Тодоровић је срушио Рајта на под, а после серије снажних удараца, судија Крис Тоњони је прекинуо борбу.

Након што је дошао до даха по завршетку меча, Тодоровић је одао признање противнику

"Одбио је све моје нападе на старту. Покушао сам само да 'преживим олују' и вратим се јачи. Нисам до сада имао тренера овде у Лас Вегасу (због проблема са визом, прим.аут.) и сада се видело колико ми значи у углу. Планирали смо да борбу завршимо на ногама, али смо били свесни да неће бити лако ако преселимо борбу у партер. Џордан је тврд борац и знали смо да ће бити ово велики изазов", рекао је Тодоровић након борбе.

Српски борац је добио и бонус од 50.000 долара, пошто је његова борба изабрана за борбу вечери.

Тодоровић је у Лас Вегасу дошао до 12. победе у професионалној каријери (осме техничким нокаутом), а ова ће му посебно значити за наставак каријере у УФЦ-у.

image