Спорт

У Бајерну разочарани у Нојера, прети му казнa, критике стижу и од Матеуса

Спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић најавио је могућност казне за капитена минхенског клуба Мануела Нојера због изјава пошто је тренер голмана Тони Тапаловић добио отказ, преноси "Скај Немачка".
У Бајерну разочарани у Нојера, прети му казнa, критике стижу и од МатеусаGetty © Alex Grimm

Руководство Бајерна је пре неколико дана уручило отказ Тапаловићу, који је дугогодишњи пријатељ са Нојером.

Немачки медији подсећају да су кумовске везе Нојера и Таталовића вишеструке.

"Био је то велики ударац за мене. То је била најбруталнија ствар коју сам искусио у каријери. Као да ми је неко ишчупао срце", рекао је Нојер за британски "Атлетик".

Нојер неће бранити до краја сезоне, пошто се опоравља од операције ноге. Он је на скијању сломио ногу током децембра прошле године.

Голман је без дозволе клуба отишао на скијање пошто је Немачка елиминисана са Светског првенства у Катару.

"Разумем да је ова одлука утицала на Нојера, али очекивао сам другачије понашање од њега, посебно зато што је капитен Бајерна. Одлука, која је и за нас била тешка, нема никакве везе са Мануелом и то смо му објаснили", рекао је Салихамиџић.

Он је најавио нови разговор са капитеном Бајерна.

"Разочарање које описује због отказа Тапаловићу преовладава код Нојера, јер је ставио своје личне интересе изнад клупских. О томе ћемо са њим разговарати сензибилно и интерно", додао је спортски директор Бајерна.

Бивши немачки репрезентативац Дитмар Хаман тврди да Нојер не би требало више да брани за Бајерн.

"Неке Нојерове изјаве су срамотне. Показују његову таштину, јер је себе ставио на прво место, а не клуб", додао је Хаман.

На голу Бајерна ће до краја сезоне бити Швајцарац Јан Зомер, који је у Минхен стигао из Борусије Менхенгладбах

Критике на рачун немачког голмана стигле су и од легендарног Лотара Матеуса.

"Нојер није отишао у пекару, него на скијање. Скијање је опасно. То није у интересу Бајерна, али ни Нојера. Он мора да буде свестан своје одговорности као капитен Бајерна", рекао је Матеус.

"Нојерове изјаве су тешке, неће да буде лако да се поправи ова ситуација. Не знам зашто је Нојер тако реаговао, нико није умро, Тапаловић је добио отказ. Нојер би морао да прихвати оно што се дешава у клубу, а не да то јавно коментарише. Он напада свог послодавца", закључио је Матеус, који је играо за Бајерн од 1984. до 1988. и од 1992. до 2000. године.

image