Спорт

Шљивић и Милошевић међу 60 највећих светских фудбалских талената у избору „Гардијана“

Српски фудбалери Јован Шљивић и Јован Милошевић, нашли су се на листи од 60 најбољих светских фудбалских талената, према избору британског портала „Гардијан“.
Шљивић и Милошевић међу 60 највећих светских фудбалских талената у избору „Гардијана“© RT Balkan

Сваке године, британски лист објави списак најталентованијих младих играча.

Овај пут у обзир су узимали фудбалере рођене 2005. године, а на листи најталентованијих нашла су се двојица српских фудбалера.

Један је Јован Милошевић, нападач Војводине, за којег су написали да га красе физичке предиспозиције, као и способност да постигне гол.

„На први поглед, он је чиста 'деветка'. Али његова техника, контрола лопте и кретње без ње, како у нападу, тако и приликом пресинга на противника, чине га разноврсним, модерним, комплетним нападачем“, навели су из „Гардијана“.

Милошевић је био најбољи стрелац Европског првенства за фудбалере до 17 година, када је постигао пет погодака на турниру на којем је Србија заустављена у полуфиналу.

Поред Милошевића, на списку се нашао и Јован Шљивић.

Шљивић је фудбалер Црвене звезде, а прве сениорске минуте у каријери прави на позајмици у Графичару.

Млади креативни фудбалер је на старту сезоне приказао врхунске партије у Првој лиги Србије, пошто је постигао три поготка у пет наступа у дресу тима са Сењака.

„Србија има неколико врхунских талената у овој генерацији и тешко је рећи који има највеће шансе да успе. Шљивић можда није најсигурнији међу њима, али је можда најузбудљивији, истиче се техником и креативношћу“, пише у тексту.

„Један од најмлађих у тиму који се пласирао у полуфинале ЕП до 17 година, почео је да прави каријеру у сениорском фудбалу, постигао је три гола у првих пет наступа на позајмици у Графичару, филијали Црвене звезде која игра у Првој лиги Србије“, наводе аналитичари „Гардијана“.

image
VV inauguration
banner