Спорт

„Битка за Велику Британију“ још није договорена, Фјури наставља да прозива Џошуу

Британски боксер Тајсон Фјури позвао је Ентонија Џошуу да потпише уговор о њиховој борби у тешкој категорији, преноси „Скај спорт“. „Битка за Велику Британију“, како је унапред назван овај спектакл, неизвесна је јер још није стигао одговор Џошуе.

Мој промотер Френк Ворен убедио ме је да се наставе преговори са твојим тимом, упркос томе што знам да нећеш учествовати у овој борби. Рок је био понедељак. Дозволио сам Френку да настави састанке са твојим тимом. Сада имамо БТ, ДАЗН и И-Ес-Пи-Ен, задовољни су свиме, спремни су за рокенрол“, почео је „краљ цигана“.

Ви тражите много ствари, желите да будете копромотери иако сте добровољни изазивач. Погодите - рекао сам им да вам то дају, будите и ви копромотери. Желели сте пуну транспарентност, иако нисте равноправни акционари у овом послу. Знате шта сам рекао? Дајте им потпуну транспарентност, немам шта да кријем, не покушавам никога да опљачкам, никоме нисам украо ни пени у животу. Сада имате потпуну транспарентност, све је чисто и поштено. Лопта је у твом дворишту, сине“.

Фјури је актуелни светски шампион у тешкој категорији у ВБЦ верзији.

Украјински боксер Александар Усик одбранио је пре нешто више од месец дана титуле првака света у тешкој категорији у верзијама ВБА, ИБФ и ВБО, пошто је у Џеди после 12 рунди подељеном одлуком судија у реваншу победио Џошуу.

Фјури је недавно саопштио да је постигнут договор са Џошуом о борби, која би требало да буде одржана трећег децембра. Џошуа је прихватио услове, али је истакао да све мора да прође преко његових адвоката и менаџмента.

Ако си мушкарац и ако имаш било какву врсту достојанства и поноса, потписаћеш данас уговор. Нема више дана, недеља, месеци, имао су уговор две недеље и још га ниси потписао. Покажи јавности да си заиста велика кукавица, која знам да јеси, и немој да потпишеш. Не занима ме да ли ћеш потписати или не, мени је свеједно. Ти си поражен, а ја сам светски шампион“, у свом стилу је наставио Фјури.

Нема више шта да се уради, сви су срећни. Нека се твој тим јави мом тиму, биће доступни током дана, као што су били у последње две недеље. Потпишите овај уговор. Нека британски навијачи добију шта желе. Нема бежања, мораш да се бориш са мном. Не можеш побећи, јер бес долази“.

Фјури (34) има 32 победе и један нерешен резултат у 33 професионалне борбе, док Џошуа има скор од 24 победе и три пораза.

Британски медији подсећају да би Усик и Фјури могли да се боре почетком наредне године, али да договор још није постигнут.

image