Спорт

Селектор Холандије критикује младу звезду: Прерано је отишао у Ливерпул

Још увек није постигао гол у новом клубу, од доласка у Енглеску из ПСВ-а
Селектор Холандије критикује младу звезду: Прерано је отишао у ЛиверпулGetty © Naomi Baker / Staff

Нови селектор фудбалске репрезентације Холандије Роналд Куман изјавио је да је млада звезда те селекције Коди Гакпо можда прерано стигао у Ливерпул, који ове сезоне бележи лошије резултате него претходних година.

Гакпо је бриљирао на Светском првенству у Катару, постигао је три гола на пет мечева и стигао је са Холандијом до четвртфинала Мундијала. Он је потом прешао из ПСВ-а у Ливерпул иако је преговарао са Манчестер јунајтедом.

Холандски фудбалер је одиграо шест мечева за Ливерпул, али се још није уписао у листу стрелаца.

"Гакпо је завршио у тиму коме ове сезоне не иде добро. Тешко је младом играчу ако не постигне гол или ако не игра, јер се сматра да није битан за клуб. То би било сасвим другачије да се ради о искусном играчу, који рецимо има 28 година", рекао је Куман у разговору за званични "Јутјуб" канал бившег холандског фудбалера Ендија ван дер Мејдеа.

Гакпо (23) је ове сезоне пре доласка у Ливерпул одиграо 24 меча за ПСВ и постигао је 13 голова.

"Ниво игре у Енглеској је виши него у Холандији. Младим фудбалерима је тешко да се прилагоде на стил игре у Премијер лиги. И Рајан Гравенберх је прошле године отишао у Бајерн, а није стандардан првотимац. Гакпо и Гравенберх су млади момци, зар не?", питао се Куман, који је преузео Холандију по завршетку Мундијала.

image
VV inauguration
banner