Спорт

Шамар за Денвер, "џаба" им Јокић - Србин опет бриљирао, Орландо ипак славио

Најкориснији играч НБА лиге одиграо је још једну одличну утакмицу, али осим Ерона Гордона, није имао довољну подршку остатка тима
Шамар за Денвер, "џаба" им Јокић - Србин опет бриљирао, Орландо ипак славио© Tanjug/AP Photo/John Raoux

Завршен је прелазни рок у НБА лиги, а одмах по његовом окончању, навијачи Денвер Нагетса добили су прилику да виде да њихов тим баш и није успео да се појача онако како су прижељкивали.

Упркос новој одличној партији Николе Јокића, тим из Колорада доживео је пораз на гостовању Орланду, 13. тиму Источне конференције - 104:115.

Меџик је славио након што су током највећег дела меча имали вођство, а Јокић и саиграчи никако нису успевали да оправдају улогу фаворита. Истина, Нагетси су били без Џамала Марија, Нашона Хајланда и новог појачања Томаса Брајанта, али су доживели неочекиван пораз, њихов тек 18. у сезони.

Јокић је завршио меч са 29 поена, 12 скокова и шест асистенција. Измакао му је нови "трипл-дабл", али је и у овом мечу уз Ерона Гордона био главна снага Нагетса. Иако је Гордон имао чак 37 поена на свом конту, овај феноменални двојац није имао подршку остатка тима - само је још Мајкл Портер јуниор успео да постигне двоцифрен број поена (тек 12).

Са друге стране, тимска игра Орланда резултирала је да чак седморица играча остваре двоцифрени број поена, а најбољи су били Вендел Картер јуниор са 19 и Кол Ентони и Бол Бол са по 17 поена.

Standings provided by Sofascore

image