Спорт

Мадриђани „муте воду“ највећем ривалу, „Марка“ тврди да Меси не жели назад у Барселону

Један од најбољих фудбалера свих времена, Лео Меси, руши снове навијача Барселоне, пошто не жели да се врати у клуб са којим је освојио све што се може освојити.
Мадриђани „муте воду“ највећем ривалу, „Марка“ тврди да Меси не жели назад у БарселонуAP © Aurelien Morissard

Каталонски медији су пренели пре неколико недеља да су челници Барселоне покренули акцију са циљем да врате Месија на „Камп Ноу“, који је аргентински репрезентативац напустио прошле године због тешке финансијске ситуације клуба.

Имамо морални дуг према Месију да каријеру заврши у Барселони. 'Камп Ноу' мора да му аплаудира када буде напуштао стадион у нашем дресу“, изјавио је тада председник Барселоне Ђоан Лапорта за каталонске медије.

Међутим, шпанска „Марка“ преноси да Аргентинац није заинтересован за повратак.

Могућност да се Меси врати у Барселону је мала и далека. Шта год да људи из Барселоне причају, прво мора да се успостави контакт са Месијем. До сада се нико из Барселоне није обратио Месију. Нико није питао фудбалера шта он жели, а Месија треба убеђивати да се врати. Ако су челници Барселоне заборавили како је играч напустио клуб, онда да их подсетимо“, рекао је извор близак аргентинском фудбалеру за мадридски лист.

Меси је Барселону напустио против своје воље и у сузама, јер мисли да га је Лапорта издао. Све је договорио са Лапортом да остане у Барселони, а онда се председник у последњем тренутку предомислио и поништио је договор“.

Такође, рекордер каталонског клуба у готово свим параметрима, у случају повратка поново би тражио водећу улогу у тиму.

Меси није заборавио издају, који је у клубу свог живота доживео на свим нивоима и од кључних људи. Неки би од њих морали да оду да би се Аргентинац вратио у Барселону. Уз то, Меси је у 36. години. Све и да на крају пристане на повратак, не би се задовољио статирањем или да седи на клупи за резервне играче. Он би тражио кључну улогу и велику плату“, додаје се у тексту.

Меси има уговор са Пари Сен Жерменом до краја сезоне, али још није пристао на продужење сарадње са француским шампионом.

Меси у ПСЖ-у на годишњем нивоу зарађује око 35 милиона евра. Финансијска ситуација у Барселони се побољшала, али клуб и даље троши на плате далеко више него што би смео. Јасно је шта би за Барселону у финансијском смислу значио повратак Месија. Због тога Меси тренутно ни не помишља да се врати у овај клуб. Он тренутно само размишља како да са Аргентином освоји Светско првенство, јер је то једини трофеј који му недостаје“, закључује шпански лист.

Меси је био члан Барселоне од 2000. до 2021. године. За каталонски клуб је одиграо 778 утакмица и постигао је 672 гола.

Са екипом са „Камп Ноуа“ освојио је 34 трофеја.

image