Спорт

У Челсију очајни, терају Обамејанга - Американци су им последња нада

Габонац је прекобројан на "Стамфорд бриџу", али у најјачим лигама Европе је прелазни рок већ завршен
У Челсију очајни, терају Обамејанга - Американци су им последња надаGetty © Ryan Pierse / Staff

Амерички власник Челсија Тод Боли ове зиме решио је да буде главна тема прелазног рока, пошто је његов клуб довео осморицу фудбалера у тим који се жестоко мучи у Премијер лиги.

На те трансфере, "плавци" су потрошили 330.000.000 евра, али сада имају проблем пренатрпаног играчког кадра. И зато на све начине покушавају да се реше Пјера Емерика Обамејанга.

Како јавља Фабрицио Романо, добро обавештени извор за дешавања на тржишту трансфера, Челси покушава да нападача из Габона пошаље у америчку МЛС лигу и то у Калифорнију.

Лос Анђелес је наводно заинтересован да доведе Обамејанга на позајмицу и чак и да плати његову велику плату у потпуности. То Челсију одговара, јер би се решило једног од бројних нападача и бар неко време не би морали да му плаћају обећано у уговору.

Но, још увек се не зна да ли ће Обамејанг бити спреман за такав потез. У МЛС лиги ће прелазни рок трајати још дуго, па је то једна од ретких локација где Обамејанг може да оде у ово доба године. Габонац се уопште није снашао од доласка у Челси. Стигао је летос за 12.000.000 евра, одиграо је 18 мечева и постигао тек три гола.

image
VV inauguration
banner