Спорт

Враћа се Лига шампиона – почиње осмина финала, ПСЖ удара на Бајерн

У уторак и среду играју се по две утакмице осмине финала најјачег фудбалског такмичења на свету
Враћа се Лига шампиона – почиње осмина финала, ПСЖ удара на БајернGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Фудбалери Пари Сен Жермена дочекаће у уторак у Паризу екипу Бајерна, док ће Милан на свом терену играти са Тотенхемом, у првим мечевима осмине финала Лиге шампиона.

Тим утакмицама наставља се сезона у најјачем фудбалском такмичењу на свету. Тренер ПСЖ-а Кристоф Галтије има проблема са повредама играча, пошто у тиму неће бити Килијан Мбапе, док би Лионел Меси требало да буде спреман за дуел са Бајерном.

ПСЖ је поражен чак четири пута на последњих 10 утакмица у свим такмичењима. Шампион Француске је у суботу изгубио у гостима од Монака 3:1 у француском првенству, али су тренутно први на табели националног шампионата са седам бодова више од првих пратилаца.

Бајерн је у суботу победио Бохум са 3:0 у 20. колу Бундеслиге. Минхенски клуб је на последњих пет мечева у немачком шампионату остварио три ремија и две победе, а налази се на првом месту на табели са 43 бода, један више од Униона из Берлина.

Утакмица између Пари Сен Жермена и Бајерна биће одиграна у уторак од 21.00 часова у Паризу. Реванш је на програму 8. марта у Минхену.

Фудбалери Милана ће у истом термину на "Сан Сиру" дочекати Тотенхем.

Шампион Италије је претходног викенда победио Торино 1:0 у Серији А и прекинуо низ од четири пораза у свим такмичењима. Милан је од 4. јануара имао низ од седам мечева без победе, а испали су из Купа Италије од Торина.

Тотенхем у меч против Милана улази после три пораза у последњих пет мечева у Премијер лиги. Тотенхем је пети на табели Премијер лиге са 39 бодова. Реванш дуел између Тотенхема и Милана на програму је 8. марта у Лондону.

У среду ће бити одиграна још два прва меча осмине финала ЛШ, а састаће се: Клуб Бриж – Бенфика и Борусија Дортмунд – Челси.

У уторак, 21. фебруара на програму су мечеви Ливерпул – Реал Мадрид и Ајнтрахт Франкфурт – Наполи.

У среду, 22. фебруара ће се састати Лајпциг – Манчестер сити и Интер – Порто.

Реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона биће одиграни 7, 8, 14. и 15. марта.

image