Спорт

Бодирога о Евробаскету: Увек смо решавали проблеме у кући, сада се то није десило

Чувени српски кошаркаш Дејан Бодирога изјавио је да не мисли да је репрезентација Србије на Европском првенства доживела фијаско.

„Резултатски неуспех јесте, али гледам позитивне ствари“, рекао је Бодирога.

Он је истакао да је Србија одиграла јако важне утакмице у квалификацијама за Светско првенство, да је добила Грчку и Турску и да је у групној фази Евробаскета била доминантна.

„Чак смо и против Италије 25 минута контролисали утакмицу, али десила се блокада која нас је одвела у пораз. Тих 15 минута, не можемо на основу њих да кажемо да је све било лоше“, истакао је однедавно први човек Евролиге.

Играчи су се, како је рекао, понашали фантастично, а репрезентација је добила Јокића и још нових играча, али јој је недостајао Богдан Богдановић.

„Он је један од лидера тима, било би другачије. На клупи је велики тренер који је донео последња два злата репрезентацији. Очекивали смо и надали се више, а оно што ми се не свиђа јесте што је наша кошарка увек решавала ствари у кући, сада се то није десило.“

Бодирога каже и да регион свакако заслужује више од једног тима у Евролиги.

„Евролига гарантује једно место шампиону АБА лиге. Стицајем околности, због свега што се десило са руским клубовима, Партизан је добио 'вајлд-кард'. Овај регион је дао много европској кошарци – АБА је имала три представника, сведено је на два, па на један. Треба наћи баланс, да се не гледају једино тржишта, већ да се нађе равнотежа која ће задовољити све“, закључио је Бодирога.

Најавио је и да ће учинити све да се поправи релација између Евролиге и ФИБА и да сви играчи буду у репрезентацијама, док је за суспензију руских клубова рекао да је то одлука изван моћи кошарке.

image