Спорт

Син Пеђе Стојаковића неће играти за Србију? Андреј поменуо другу државу

Наследник легендарног српског кошаркаша могао би да у професионалној каријери понесе дрес Грчке, а не Србије
Син Пеђе Стојаковића неће играти за Србију? Андреј поменуо другу државу© Twitter / printscreen / @KCRAdapper

Андреј Стојаковић, син легендарног кошаркаша Предрага Стојаковића постаје полако све познатији у Сједињеним Државама и почиње да гради свој кошаркашки пут.

Наследник некадашњег првака Европе и света у дресу репрезентације СР Југославије кроз средњу школу гради озбиљну каријеру, што потврђује и то да ће наступити на "ол-стар" мечу средњошколаца. Ипак, том приликом, Андреј је донео потенцијално лоше вести за српску кошарку.

Како ствари стоје, Андреј Стојаковић у будућности неће носити дрес Србије, већ би могао да буде представник Грчке. Након што је добио позив на "ол-стар" утакмицу средњошколаца, млади Андреј је истакао да се радује тој утакмици.

"Радујем се што ћу имати прилику да представљам Сакраменто и Грчку, веома сам узбуђен", рекао је Андреј Стојаковић, након што му је био уручен дрес са бројем 23. Наследник Пеђе Стојаковића, будући студент колеџа Стенфорд, очито би у будућности могао да представља "Хелене", а не "орлове".

Андреј Стојаковић би могао да представља Грчку преко своје мајке Алеке Камиле, манекенке са којом је Пеђа Стојаковић у браку и са којом има и ћерку Милу.

Пре само неколико месеци, директор КСС Драган Тарлаћ говорио је о појачањима за српски национални тим. Том приликом тема су били играчи који имају право наступа за Србију, али нису рођени у нашој земљи - попут Френка Каминског, Џона Кончара, Марија Накића, Тристана Вукчевића... Том приликом поменут је и Андреј Стојаковић, али је Тарлаћ истакао да његово пријатељство са Пеђом Стојаковићем неће утицати на избор репрезентације.

image
VV inauguration
banner