Спорт

Арсеналов тријумф вредан титуле - у 93. минуту срушили Астон Вилу

Тим Микела Артете био је на прагу четвртог кикса у низу, али су успели да се врате на победнички колосек
Арсеналов тријумф вредан титуле - у 93. минуту срушили Астон Вилу© Tanjug/AP Photo/Jon Super

Невероватан расплет у Бирмингем у првој суботњој утакмици Премијер лиге - Арсенал је савладао домаћу Астон Вилу 4:2 иако су на полувремену имали заостатак и иако је резултат био нерешен све до надокнаде времена.

Ипак, у завршним минутама сусрета, Арсенал је успео да прекине серију слабих резултата и упише тријумф вредан повратка на прво место и захуктавања борбе за титулу првака Енглеске.

Након пораза од Евертона, "тобџије" су против Брентфорда освојиле само бод. Када је током седмице Манчестер сити у великом дербију савладао Арсенал и сустигао их на врху табеле, многи су мислили да је сада само питање тренутка када ће лондонски тим коначно посустати.

И током 92 минута њихове утакмице на "Вила парку", чинило се да ће се Арсеналови снови о титули распршити. Оли Воткинс је већ у шестом минуту довео Астон Вилу у вођство, а након брзог изједначења Букаја Саке, Филипе Кутињо је био тај који је Вили донео и друго вођство.

Отишла је Вила са 2:1 у џепу на полувреме, а Олександар Зинченко је после сат времена игре успео да изједначи. Али никако Арсенал није успевао да стигне до трећег гола. Таман када се чинило да је дошао ред на њихов четврти кикс у низу, десио се велики преокрет.

У 93. минуту, голман Астон Виле Емилијано Мартинез несрећно је постигао аутогол, након што се лопта после ударца Жоржиња одбила од пречку, а потом и од његова леђа.

На крају, у 98. минуту, Габријел Мартинели додатно потукао домаће и донео вредан тријумф Арсеналу. Сада екипа Микела Артете поново има три бода више од најближег пратиоца, актуелног шампиона Манчестер ситија.

Standings provided by Sofascore

image