Спорт

Петрић о новој "фрци" у српском фудбалу: Звезда и Партизан се никад неће договорити

Тренер Партизана коментарисао је најновија дешавања у српском фудбалу, а која се тичу "вечитог" дербија.
Петрић о новој "фрци" у српском фудбалу: Звезда и Партизан се никад неће договорити© FK Partizan

Фудбалери Партизана победили су Шериф у Молдавији у Лиги конференције, спремају се за утакмицу у Суперлиги против Спартака из Суботице, а најактуелнија тема је - термин предстојећег "вечитог" дербија.

У петак је најстала права ујдурма око дана када ће се играти највећа утакмица српског фудбала, да ли 1. или 2. марта. Након објаве Звезде да ће то ипак бити првог дана наредног месеца, реаговао је Партизан, захтевајући да термин остане 2. март, као што је и најављено из Суперлиге Србије.

У читавој тој причи, нашао се и тренер Партизана Гордан Петрић, који је уочи утакмице против Суботичана био упитан о његовом мишљењу око новонастале ситуације.

"Не знам правилник, али оно што могу да видим јесте да су се два клуба јавила. Ако Звезда и Партизан одлучују, никад се неће договорити. То је трагедија, да два клуба не могу да се договоре око једног термина. Ако Заједница одлучује, онда треба да кажу и готово."

"Нама значи један дан дуже одмора, то је нормално, да се одморе. Али то ће можда да се деси Звезди следеће године. Ја ако будем следеће године и ако се слично деси, ја бих рекао да изађемо у сусрет екипи која је имала мање одмора", рекао је тренер Партизана.

Шеф стручног штаба црно-белих истакао је да ће Партизан играти у било којем термину утврђеном по правилнику, без обзира колико времена за одмор буду имали пре те утакмице.

"Ако иде у круг, никад се Звезда и Партизан неће договорити. Ако већ не могу, онда има правилник и зна се шта следи после тога. Ако треба да играмо у среду, играћемо. Ако треба у четвртак, играћемо. Морамо да изађемо. Сад, да не иде да једни другима не дају. Слично је било у Крушевцу, ко одлучује, судија или неко тамо. Ако судија одлучује, онда нема шта да се чека", закључио је Петрић.

image
VV inauguration
banner