Спорт

Партизан реаговао код Суперлиге због дербија: Како Звезда може да мења термин утакмице?

Клуб из Хумске је послао допис Заједници суперлигаша поводом новонасталих проблема око тачног термина одигравања утакмице против Црвене звезде почетком наредног месеца
Партизан реаговао код Суперлиге због дербија: Како Звезда може да мења термин утакмице?© M.M./ATAImages

До предстојећег "вечитог" дербија остало је нешто мало мање од две седмице, а изгледа да ће и у наредном бити доста приче о утакмици Црвене звезде и Партизана. Сада су се црно-бели огласили саопштењем и дописом који су послали Заједници суперлигаша због константних промена термина одигравања утакмице.

Предстојећи дерби требало је да буде одигран 1. марта, да би Суперлига померила термина на дан касније. Ипак, након најновијих информација објављених у медијима да ће Звезда ипак 1. марта бити домаћин црно-белима, сада се испред ФК Партизан огласио генерални директор Милош Вазура.

Допис црно-белих преносимо у целости:

Фудбалски клуб Партизан користи ову прилику да Вам се обрати у вези са термином одигравања утакмице 24. кол Суперлиге Србије ФК Црвена звезда – ФК Партизан, заказане за 2. март 2023, са почетком у 18 часова.

Из средстава јавног информисања смо данас сазнали да је домаћин утакмице ФК Црвена звезда самоиницијативно заказао утакмицу за 1. март 2023, са почетком у 19 часова, иако сте ви као орган надлежан за одређивање термина одигравања утакмица већ одредили термин утакмице и то објавили још 14.02.2023. године.

ФК Партизан овим путем захтева да термин горе наведене утакмице остане 2. март 2023. године, у 18 часова, као што је првобитно и одређено Вашом одлуком. Не улазећи у разлоге због чега домаћин утакмице не поштује одлуку органа који руководи такмичењем, а што до сада није забележено, истичемо да ФК Партизан као једини преостали представник српског фудбала у УЕФА такмичењима, у четвртак, 26.02.2023. године игра реванш утакмицу плеј-оф рунде УЕФА Лиге Конференција против ФК Шериф из Молдавије. Евентуалним пласманом у даљу фазу такмичења, ФК Партизан ће увећати и национални УЕФА коефицијент и тиме остварити бенефит за све клубове из Србије.

Како се наведена утакмица УЕФА Лиге конференција игра у четвртак, 23.02.2023. године, ФК Партизан ће утакмицу 23.кола Суперлиге Србије са ФК Раднички 1923 одиграти у недељу, 26.02.2023. године. Верујемо да сте Ви као директор такмичења, располагали са свим овим информацијама, те у договору са компанијом ''ТВ Аренаспорт'' која је власник ексклузивних права на преносе утакмица и одредили датум одигравања утакмице између ФК Црвена звезда и ФК Партизан за 2. март 2023.године.

ФК Партизан је непријатно изненађен чињеницом да се дошло у ситуацију да се не поштују одлуке органа такмичења, што би представљало опасан преседан. Одигравањем утакмице у среду 1. марта, ФК Партизан би био доведен у неравноправну позицију у односу на противника, обзиром да би имао дан мање за припрему наведене утакмице од противника.

Сматрамо да се термин одигравања највеће утакмице српског фудбала не сме доводити у питање, како би на време сви учесници могли да направе план и програм припреме. Такође, утакмици ће присуствовати и гледаоци из иностранства, међу којима и многи представници највећих клубова Европе, те довођење у заблуду јавности око термина утакмице не доприноси духу фер плеја и спортске атмосфере уочи утакмице", наводи се у допису који потписује генерални директор ФК Партизан, Милош Вазура.

image
VV inauguration
banner