Спорт

Бајерн се није добро провео у Менхенгладбаху, трка за "салатару" све драматичнија

Шампионска трка у Немачкој постаје све узбудљивија, а актуелни првак Бајер наставља да "штуца" у домаћем такмичењу
Бајерн се није добро провео у Менхенгладбаху, трка за "салатару" све драматичнијаGetty © Lars Baron

Фудбалери Борусије разбили су у Менхегладбаху екипу Бајерна и направили највеће изненађење у 21. колу Бундеслиге, резултатом 3:2.

"Менш" је одиграо веома добру утакмицу, потпунио надиграо баварског гиганта, али и имао велико олакшање јер је од осмог минута играо са играчем више.

Дајо Упамекано искључен је веома рано када је као последњи играч направио фаул, иако делује да је судија престрого донео одлуку.

То је домаћин искористио и неколико минута касније повео преко Штиндла, док је Бајер до одласка на паузу смањио и са играчем мање.

Ипак, расположена Борусија дотукла је ривала у наставку – Јонас Хофман је одличну партију крунисао поготком, а онда у финишу асистирао и Маркусу Тираму.

До краја, екипа Јулијана Нагелсмана успела је само да ублажи пораз преко Матајса Тела.

Бајерн је остао први на табели са 43 бода, једним више и утакмицом више од Унион Берлина. Клуб из престонице сада има прилику да се врати на челну позицију, уколико у недељу савладају Шалке.

Борусија Менхенгладбах је сада осма са 29 бодова.

У осталим утакмицама Фрајбург није имао проблема на гостовању код Бохума (2:0), Штутгарт је декласирао Келн са 3:0, док је исти резултат остварио и Лајпциг против Волфсбурга.

Standings provided by Sofascore

image