Спорт

Петрић "изазива" Шериф: Они морају да нападну, Партизан може да бира

Тренер црно-белих верује да његови пулени могу да обезбеде пласман међу 16 најбољих тимова Лиге конференција
Петрић "изазива" Шериф: Они морају да нападну, Партизан може да бира© FK Partizan / Miroslav Todorović

Фудбалери Партизана у четвртак од 18.45 дочекују Шериф у реванш утакмици плеј-офа за пласман у осмину финала Лиге конференција, а црно-бели ће имати предност након прошлонедељне победе 1:0 у Кишињеву.

Тренер Гордан Петрић истакао је да ће ова утакмица бити захтевна и вероватно још незгоднија од оне прве, пошто ће гости из Молдавије морати да нападну победу.

"Шериф се показао као незгодан ривал, брзи су и јаки, па ћемо морати да одговоримо и да урадимо доста домаћег. Ако сутра прођемо у следећи круг, имамо једну сигурност, мислим на то да доста људи гледају ту утакмицу као решавање неког проблема. Ја тако не гледам - само желим да пруже максимум и буду задовољни после утакмице. Желим да буду свесни да су дали свој максимум. Од мог доласка, потенцирам да играју за себе, кад то одраде, онда и неки други ће од свега тога имати користи", рекао је Петрић на конференцији за медије.

Он истиче да не верује да је победа 2:1 у Суботици против Спартака истрошила његове играче, а прокоментарисао је и здравствени билтен тима.

"Сигуран сам да је екипа сада спремнија, тек полако улазимо у ритам. Јесте то било после дугог путовања, али играчи су одиграли и одморили су се у ова два-три дана. Што се тиче Андрадеа, имао је тај проблем и можда смо ту мало погрешили. У Суботици се испоставило да је задњих пар минута искидао ложу и биће ван строја 3-4 недеље. Фејса и Натхо су се жалили на температуру, али мислим да су они спремни за сутра. Вујачић је добио црвени, тако да је то то. Што се тиче офанзиве, противничка екипа често диктира како ћеш да се наместиш. Ми имамо резултат где можемо да се определимо да ли ћемо да нападнемо или да стојимо ниско, што није случај за њих. Они ће морати да ризикују. Морамо да будемо сконцентрисани. Ако је неко гледао Ливерпул - Реал, видели сте какве су грешке биле на таквој утакмици. Тако да ништа не препуштамо случају."

Због црвеног картона Вујачића у првом мечу, није искључено да ће тинејџер Михајло Илић добити место у првој постави.

"Илић је показао да је играч на ког Партизан мора да рачуна. Да ли ће он играти, то морамо да се договоримо уочи меча. Да ли ће бити Илић или Саничанин, то је сада 50-50, тако да ћемо да видимо уочи утакмице шта ће бити и ко се како осећа."

Како ствари стоје, Хамиду Траоре неће бити у стартној постави након што се против Спартака вратио у строј.

"Траоре се вратио. Имао је повреду зглоба, прескочио је један део припрема, после је ишао у Турску да доведе породицу. Видело се против Спартака да није 100 одсто спреман. Видећемо сутра како ћемо комбиновати, вероватно ћемо остати онако како смо играли у првој утакмици. Белић је сад добио картон само јер је лопту вратио 10-15 метара иза судије. У Суботици је исто добио картон који можда није требало да добије. Како утакмице долазе, он полако те неке ствари избацује из своје игре и то доноси искуство. Белић иде ка томе да некад повуче ручну кад треба, али ако то повуче ручну превише, онда неће бити тај играч који јесте. Иде ка бољем", закључио је Гордан Петрић.

image
VV inauguration
banner