Спорт

Звезда водила 13 разлике, па се "распала" и изгубила од најгорег тима Евролиге

Црвено-бели су забележили пораз од Албе пред својим навијачима у Београду
Звезда водила 13 разлике, па се "распала" и изгубила од најгорег тима Евролиге© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да стигну до 12. победе у Евролиги ове сезоне, пошто су у мечу 25. кола забележили убедљив пораз од берлинске Албе - 72:87.

Немачки тим је стигао до великог тријумфа, свог тек седмог у сезони, и то пошто су се вратили из заостатка од 13 поена, колико је Звезда имала у једном тренутку у првом полувремену.

Екипа Душка Ивановића је одлично отворила меч и врло брзо стигла до двоцифрене предности, први пут на мечу при резултату 20:10. Играли су јако добро у првих 15 минута, али је онда, како је време одмицало, тако и Алба постајала све чвршћа.

У другом полувремену је тим из Берлина све више доминирао и брзо успевао да стигне до предности која је у четвртој четвртини само наставила да расте. Када је Алба направила серију 10:0 на старту последње деонице, постало је јасно да црвено-бели немају "гаса" да стигну до великог преокрета.

Колико се игра Ивановићевог тима распала у последњој четвртини говори и да је та деоница припала Алби резултатом 27:11. На крају је Звезда уписала тек 28 поена у другом полувремену, са тек једном погођеном тројком, и то на самом старту тог дела меча.

Најефикаснији у тиму Звезде био је Филип Петрушев са 14 поена, а двоцифрени су још били само Немања Недовић и Лука Вилдоза са 11, односно 10 поена. У редовима Албе, Маодо Ло је доминирао са 24 поена, Луи Олинде је убацио 13, а Габријеле Проћида 11 поена.

  • 24. феб 2023 • 20:51

    20:51

    Болан пораз Звезде, Алба славила 87:72

    Кошаркаши Црвене звезде поражени су у мечу 25. кола Евролиге, пошто је Алба у Београду стигла до убедљивог тријумфа. Црвено-бели су тако уписали 14. пораз у Евролиги ове сезоне.

    Ускоро опширније...

  • 20:44

    37' - Звезда близу пораза (65:79)

    Било је чак 13 поена предности за Звезду у једном тренутку, а сада на три минута до краја, Алба има највећу предност на мечу, чак 14.

    Све је јасније да ће црвено-бели уписати пораз, превише промашаја при шуту за три поена им не помаже.

  • 20:35

    33' - Ужасан почетак последње четвртине - 61:70

    Нешто у редовима Звезде опасно не функционише на старту четврте четвртине. Алба има девет поена предност, Звезда је без поена читава три минута, а серија гостију износи 10:0.

  • 20:26

    Крај треће четвртине - Звезда води 61:60

    Биће још доста драме у последњих 10 минута. Доста промена вођства у овој четвртини, доста несигурних напада црвено-белих, а Алба успева да ставља Ивановићев тим стави на муке.

  • 20:19

    27' - Звезда нема контролу скока у одбрани

    Алба сада води 59:57, а проблеме црвено-белима прави дефанзивни скок. Већ су направили пет фаулова у овој деоници, док Немци нису ниједан.

    Мораће да се појача учинак у одбрани...

  • 20:10

    23' - Алба подигла ниво игре (49:47)

    Стигла је Алба и до вођства на старту другог полувремена, али Лука Митровић враћа предност након асистенције Недовића.

  • 19:51

    Крај првог полувремена - Звезда води 44:39

    Доста више проблема у одбрани за Звезду у овој другој четвртини, нису били довољно агресивни, тек један направљен фаул у првих девет и по минута деонице.

    Због тога је и Алба успела да осетно смањи заостатак, иако је у једном тренутку било 12 поена разлике за Звезду.

  • 19:39

    15' - Бентил "буди" Звезду за 37:27

    После неколико добрих напада Албе, Добрић промашује шут за три, али хвата лопту Бентил, погађа за два под фаулом, а онда погађа и слободно бацање.

    Спустила се Алба на седам разлике после оних 12 поена предности црвено-белих, па је јасно колико су ово важни поени за домаће.

  • 19:23

    Крај прве четвртине - 25:15 за Звезду

    Одлична прва четвртина црвено-белих, тројка Недовића је довела и до "плус 11", да би њу повећао Петрушев са линије пенала на 18 секунди пре краја ове деонице.

    На крају Матисек враћа на 10 поена разлике тројком у последњој секунди.

  • 19:19

    8' - Звезда води 20:10!

    Недовић се "размахао" асистенцијама, погађали су Петрушев и Митровић, да би онда и Ивановић имао сјајан продор који је изненадио одбрану немачког тима.

    Уз неколико добрих одбрана Звезде и лоших напада Албе, Ивановић погађа за три и то је "плус 10"!

image
VV inauguration
banner