Спорт

Алкараз на победу од Ђоковића - хоће ли се изједначити на врху АТП листе?

Уколико освоји турнир и у Рио де Жанеиру, Шпанац ће имати идентичан број бодова као Србин, али ће остати други тенисер света.
Алкараз на победу од Ђоковића - хоће ли се изједначити на врху АТП листе?Getty © Buda Mendes / Staff

Карлос Алкараз је наставио са одличном формом по повратку на терен након проблема са повредом и идаље је непоражен у 2023. години.

Шпански тенисер пласирао се у финале АТП турнира у Рио де Жанеиру и имаће прилику да се бодовно изједначи са Новаком Ђоковићем на АТП листи, али не и да се врати на прво место.

Алкараз је у полуфиналу турнира у Бразилу савладао Николаса Јарија из Чилеа 6:7, 7:5, 6:0 и стигао до другог узастопног финала против Камерона Норија, Британца ког је прошлог викенда савладао у финалу Буенос Ајреса.

Уколико Алкараз понови прошлонедељни успех и освоји нову титулу, он ће наредног понедељка имати исти број бодова као и Ђоковић (6.980), али ће Србин остати најбољи тенисер света због више освојених бодова на обавезним турнирима.

Наредне седмице ће Новак Ђоковић играти на турниру у Дубаију, што ће бити његова прилика да поново увећа предност у односу на Алкараза.

image