Спорт

Све или ништа - Србија против Велике Британије за пласман на Мундобаскет

Кошаркашка репрезентација Србије од 20.00 часова у дворани "Александар Николић" дочекује селекцију Велике Британије у последњем, одлучујућем мечу квалификација за Светско првенство
Све или ништа - Србија против Велике Британије за пласман на Мундобаскет© FIBA

Читав квалификациони циклус свео се на један меч.

Србија има последњу шансу за пласман на Светско првенство, које ће се ове године одржати у Јапану, Индонезији и на Филипинима.

Након болног пораза од Грчке у прошлом мечу, изабраницима Светислава Пешића неопходна је победа у последњем колу.

Противник је Велика Британија, најслабија екипа у групи, која има тек једну победу у девет одиграних мечева у квалификацијама.

"Орлови" након девет мечева имају учинак од пет победа и четири пораза и тренутно заузимају треће место на табели, иза Грчке и Литваније, а испред Белгије и Турске.

У финалном квалификационом мечу, Србија ће на располагању имати и Евролигашке играче.

Селектор Пешић изјавио је да његов тим мора бити максимално фокусиран на циљ.

"Због улога који је на столу, максимална концентрација и максималан приступ током свих 40 минута морају бити присутни. Надамо се да ће и публика препознати да нам је подршка потребна и да ће доћи да поздрави, не само 12 играча који ће бити у саставу, већ све играче који су дали свој допринос репрезентацији Србије у овим квалификацијама", закључио је Пешић.

Шеф струке селекције Србије додао је да је велики жал што пласман није изборен у прошлој утакмици, али да се нова шанса мора искористити.

"Дошао је крај квалификација које трају веома дуго и по први пут су у овом формату. Сада све стаје у једну утакмицу у којој тражимо победу и потврду труда који је уложило више од 40 играча за годину и по. Прву меч лопту у Атини нажалост нисмо искористили, сада је у понедељак пред нама нова шанса, коју смо заслужили", рекао је Пешић за званични сајт КСС.

Утакмица Србије и Велике Британије игра се од 20.00 часова у дворани "Александар Николић".

image