Спорт

Навијачи Реала вређали Алабу на расној основи

Навијачи Реала извређали су фудбалера мадридског клуба и капитена аустријске репрезентације Давида Алабу, пошто је у избору за најбољег играча света гласао за Лионела Месија, а не за свог саиграча Kарима Бензему, преносе шпански медији
Навијачи Реала вређали Алабу на расној основиGetty © Michael Steele / Staff

Меси је синоћ у Паризу проглашен за најбољег играча света у 2022. години у избору Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

У најужем избору били су Меси, Бензема и играч Пари Сен Жермена Kилијан Мбапе. У избору су учествовали капитени репрезентација, селектори, одабрани медији и навијачи, а листу кандидата одабрала је комисија стручњака, коју је одредила ФИФА.

Алаба је на прво место ставио Месија, а затим Бензему и Мбапеа, наводи се у резултатима које је објавила Фифа после церемоније. Меси је са Аргентином прошле године освојио титулу на СП у Дохи. Бензема је са Реалом освојио Лигу шампиона, Светско клупско првенство и Ла Лигу.

Навијачи Реала су били огорчени начином на који је Алаба гласао, па су на расној основи вређали аустријског фудбалера.

Kапитен Аустрије се потом огласио на друштвеним мрежама.

"По питању ФИФА награде за најбољег фудбалера света: Национални тим Аустрије гласа за ову награду као тим, а не ја посебно. Сви чланови тима су гласали и тако је одлучено. Сви знају, посебно Kарим, колико се дивим њему и његовој игри. Често сам говорио да је он најбољи нападач света и то је и даље тако. Без сумње", написао је Алаба на свом Инстаграм налогу.

Алаба (30) је у Реал стигао 2021. године из Бајерна. Он је ове сезоне одиграо 29 мечева за мадридски клуб и постигао је два гола.

image
VV inauguration
banner