Спорт

Пикси и Тадић гласали за Месија, Далић игнорисао ФИФА

Селектор Драган Стојковић Пикси и капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић гласали су за Лионела Месија у ФИФА избору за најбољег фудбалера године
Пикси и Тадић гласали за Месија, Далић игнорисао ФИФАGetty © Aurelien Meunier / Stringer

Офанзивац је са Аргентином освојио Светско првенство у Kатару, тако да је било очекивано да ће добити ово признање, друго место је заузео Kилијан Мбапе, док је трећи био Kарим Бензема.

У гласању за најбољег фудбалера учествују сви национални савези, то јест право гласа имају селектори и капитени репрезентација. Из Србије су гласали за Месија као најбољег играча, док су за најбољег тренера гласове дали Kарлу Анћелотију.

Што се тиче гласања за најбољег голмана ту су била подељена мишљења, јер се селектор одлучио за чувара мреже Аргентине Емилијана Мартинеза, а капитен за Белгијанца Тиба Kуртоу.

Селектор Хрватске Златко Далић игнорисао је гласање. Он сматра да је сем Луке Модрића на листи кандидата морало да се нађе још играча из Хрватске, али је љут јер се и он сам није нашао на листи кандидата за тренера године.

"Разочаран сам односом ФИФА према репрезентацији Хрватске. Погледајте списак кандидата. Од 14 играча на списку, сем Модрића, где је још Хрвата?", рекао је Далић, па потом проговорио и о себи:

"Међу петорицом предложених тренера, које све ценим су и три селектора…али да ли је иједан од њих изборио финални турнир Лиге нација и медаљу на Светском првенству? Уз поштовање према селектору Марока ми имамо бољи међусобни скор, реми и победу у два меча која смо одиграли", поручио је Далић.

image