Спорт

Због гласа за Месија, расистички коментари и позив на отказ Давида Алабе

Аустријски фудбалер Давид Алаба, нашао се на великом удару критика навијача Реал Мадрида, који желе његов одлазак из клуба и то све због Алабиног гласа за Месија у избору за ФИФА награду "THE BEST"
Због гласа за Месија, расистички коментари и позив на отказ Давида АлабеGetty © Andreas Rentz

Аргентинац Лионел Меси проглашен је за најбољег фудбалера 2022. годинем, у традиционалном избору ФИФА.

Меси је у трци за награду "THE BEST", завршио испред нападача Реал Мадрида Карима Бенземе и звезде ПСЖ-а Килијана Мбапеа.

Како у гласању за ову награду учествују и фудбалери, фудбалску јавност посебно је заинтригирало то како су гласали неки од најбољих на свету.

Велику пажњу привукли су гласови Давида Алабе, аустријског фудбалера који наступа за Реал Мадрид.

Алаба је гласао на првом месту за Месија, потом за Бензему и на трећем месту за Мбапеа, чиме је био једини фудбалер "краљевског клуба" који није први глас дао свом саиграчу Кариму Бенземи.

Због тог потеза, навукао је велику гнев навијача "лос бланкоса" на себе, који су му преплавили профиле на друштвеним мрежама расистичким коментарима и позивима да хитно напусти клуб.

Убрзо је уследио одговор аустријског фудбалера, који је разјаснио ситуацију.

"Национални тим Аустрије је гласао као тим, а не ја појединачно. Одлучено је колективним гласањем. Сви знају колико се дивим Кариму и његовим партијама, а поготово он. Небројано пута сам рекао да је по мом мишљењу, он најбољи нападач на свету и нисам променио мишљење. Немам дилему", написао је Алаба на друштвеним мрежама.

image
VV inauguration
banner