Спорт

Све је труло у Паризу: Меси одлази у случају елиминације, "свеци" на клупу враћају добро познато име

Ситуација на "Парку принчева" је далеко од добре, а у случају елиминације из Лиге шампиона потреси би могли да буду тектонски
Све је труло у Паризу: Меси одлази у случају елиминације, "свеци" на клупу враћају добро познато име© Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Фудбалер Пари Сен Жермена Аргентинац Лионел Меси одлучио је да не продужи уговор ако Бајерн елиминише француски клуб у осмини финала Лиге шампиона, преноси "Екип".

ПСЖ је прошле недеље поражен од Бајерна резултатом 1:0, а реванш дуел је на програму осмог марта у Минхену.

Меси је из Барселоне стигао 2021. године у престоницу Француске, пошто се каталонски клуб нашао у финансијским проблемима. Аргентински фудбалер има уговор са "свецима" до 30. јуна ове године.

Руководство ПСЖ-а жели да Меси остане у клубу, али "Екип" тврди да је преломио да ће да напусти Париз ако се догоди елиминација у елитном фудбалском такмичењу.

"Меси није баш најсрећнији у Паризу, јер је очекивао да ће са ПСЖ-ом имати боље резултате. Наравно, главни циљ је освајање Лиге шампиона. Преговори су били у завршној фази, али се Меси предомислио", наводи "Екип".

"Аргентински фудбалер је већ одлучио да напусти клуб на крају сезоне, али не жели својом одлуком да ремети ионако лошу атмосферу у свлачионици. Постоји шанса да Меси остане у Паризу ако ПСЖ освоји 'ушати пехар'. Међутим, он је ближи одласку из Париза него останку."

Поједини медији су објавили раније да постоји могућност да Меси настави каријеру у МЛС лиги, Саудијској Арабији или да се врати у Барселону.

"Месијева породица се није баш најбоље адаптирала на Париз. То је још један од разлога зашто Аргентинац жели да оде. Његова породица жели да се Лео врати у Барселону, али то није једноставно. Меси је љут на председника Барселоне Ђоана Лапорту због начина на који је морао да напусти каталонски клуб, иако је све већ било договорено да потпише нови уговор", закључује "Екип".

То би покренуло лавину догађаја који би из корена променили ситуацију на "Парку принчева".

Британски "Стандард" преноси да би немачки тренер Томас Тухел, некадашњи шеф стручног штаба, могао да се врати и поново преузме Пари Сен Жермен, уколико Кристоф Галтије добије отказ.

Британски медији тврде да је Галтије изгубио ауторитет у свлачионици, после серије лоших резултата у домаћем првенству, Купу Француске и Лиги шампиона.

Челници су посебно разочарани играма првака Француске у поразу од Бајерна (0:1) у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона, као и на мечу са Лилом (4:3) у француском првенству.

Тухел је већ био тренер ПСЖ-а од 2018. до краја 2020. године. Он је добио отказ после једног интервјуа у којем је изјавио да му није јасно да ли у Паризу има улогу тренера или политичара.

"Тухел жели гаранције да ће клуб да га заштити од моћи фудбалера, које су звезде у ПСЖ-у. Он жели да се концентрише само на тренинге и вођење утакмица и не планира да се уплиће у трансфер активности клуба. Тухел је после отказа који је добио у Челсију имао понуду једног клуба из средине табеле Премијер лиге. Међутим, он је одбио ову понуду, јер жели да се бори за трофеје", пише "Стандард".

Немац је остварио 96 тријумфа на 127 званичних утакмица, са "свецима" је освојио две титуле у француском првенству, Куп Француске, Лига куп, као и два француска Суперкупа, док је у финалу Лиге шампиона 2020. године поражен управо од Бајерна.

У каријери је водио још Борусију Дортмунд и Мајнц.

image