Спорт

Норвешки скијаш Холунд подржао идеју Ступакове по питању пријема Руса

Двоструки освајач олимпијске медаље, троструки светски шампион, норвешки скијаш Ханс Кристер Холунд реаговао је на идеју Рускиње Јулије Ступак
Норвешки скијаш Холунд подржао  идеју Ступакове по питању пријема РусаGetty © Millo Moravski/Agence Zoom / Stringer

Она је предложила да се окупи неколико спортиста из сваке земље и разговара о питању пријема Руса на међународне турнире. Она је такође напоменула да је свесна да је таква опција и даље мало вероватна.

"Дијалог је увек добар, тако да бих био спреман да учествујем на том састанку", рекао је Холунд на конференцији за новинаре на Светском првенству 2023.

Подсетимо, Међународна скијашка федерација (ФИС) одлучила је да суспендује руске и белоруске спортисте са међународних такмичења до краја прошле сезоне, а касније је продужила санкције. Пропустили су последњу етапу Светског првенства - 2021/22.

У укупном пласману Светског купа ове сезоне води Норвежанин Јоханес Клебо. Прошле сезоне је такође постао победник, испред Александра Болшунова. Код жена бриљира Норвежанка Тирил Венгју.

Раније је Александар Болшунов говорио о могућем опроштају шефа Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха због смене руских спортиста.

image