Спорт

Ђоковић је непобедив - "смирио" Хуркача и стигао до полуфинала Дубаија

Најбољи тенисер света је уписао 20. победу у низу, а који траје још од новембра прошле године
Ђоковић је непобедив - "смирио" Хуркача и стигао до полуфинала ДубаијаGetty © Francois Nel / Staff

Новак Ђоковић не престаје да ређа победе. Освојио је Завршни мастерс у Торину на крају 2022, освојио је Аделејд, потом и Аустралијан опен, а сада је уписао још један тријумф на АТП турниру у Дубаију.

То је његова трећа победа у УАЕ, па ће играти у полуфиналу у петак, где ће му ривал бити победник из меча Данил Медведев - Борна Ћорић.

Ђоковић је одиграо одличан први сет, када је направио брејк против Пољака у четвртом гему и стигао до предности 3:1. Није је испуштао до краја и без превише проблема успео је да за 35 минута освоји први сет. Но, у другом сету је прича била далеко другачија.

И Хуркач и Ђоковић су ушли у фантастичан ритам на сервису и све до 5:4 за Пољака, није било ниједног гема када је постајала икаква могућност да се макар стигне до изједначења, а камоли брејка. У 10. гему се Новак мучио, било је 0:30, али је успео да извуче тај гем у своју корист и потом направи брејк у најдужем гему у мечу.

Био је то једини гем у мечу у ком се играло на разлику. Новак је искористио пету брејк лопту, а потом на свој сервис лако довршио посао и обезбедио место међу четворицом најбољих у Дубаију.

  • 2. мар 2023 • 18:05

    18:05

    Новак Ђоковић је у полуфиналу Дубаија!

    Победа Србина 6:3, 7:5 за само 82 минута проведена на терену. Наставља се низ непобедивости, Хуберт Хуркач једноставно није могао да изађе на крај са најбољим тенисером света.

  • 18:01

    Коначно брејк Ђоковића - 6:5

    Имао је четири брејк лопте, све четири је Хуркач успевао да спаси, а онда је Ђоковић ипак маестрално искористио пету једном бекхенд паралелом!

    Сада ће сервирати за победу!

  • 17:52

    Извукао се Новак - 5:5

    Хуркач је опет лако стигао до свог гема, а онда је било 0:30 на сервис Србина. Ипак, Ноле успева да одличним поенима стигне до изједначења са четири поена у низу.

  • 17:45

    Ништа се не мења - 4:4

    Иста прича као и претходни гемови у овом сету. Хуркач лако осваја гем, а онда Ђоковић узима свој без изгубљеног поена. Ово је доста другачије од првог сета.

  • 17:39

    Шест гемова за само 19 минута - 3:3

    Колико се брзо игра и колико нема дугачких поена, показује и да смо већ на 3:3 у другом сету. Без брејк лопти, без драме, Пољак и Србин чувају своје сервис гемове.

  • 17:33

    Сигурни на сервисима - 2:2

    Слично као и у прва два гема, и сада Хуркач и Ђоковић успевају да без икаквих мука сачувају своје сервис гемове. Нема много ритма нити дугих поена у овим тренуцима.

  • 17:26

    Два брза гема - 1:1

    После Ђоковићевог освајања првог сета, и Хуркач и Новак потом брзо стижу до својих уводних гемова у другом.

  • 17:19

    Први сет Ђоковић - 6:3!

    Одличан посао најбољег тенисера света, за 35 минута стиже на пола пута до пласмана у полуфинале. Један брејк у четвртом гему је био довољан. Сасвим добро игра Ђоковић, ударци су му чврсти и прецизни, само да овако настави и у другом сету.

  • 17:15

    Новак сервира за сет - 5:3

    Освојио је Новак пети гем, освојивши свој сервис гем, али је онда и Хуркач одрадио добар посао у свом и смањио заостатак на два гема. Ипак, поново је на реду Ђоковић.

  • 17:07

    Брејк потврђен - 4:2

    Новак је потврдио брејк и повео 4:1 без икаквих проблема, а Пољак потом успева да освоји гем на свој сервис и колико-толико остане у игри у првом сету.

image
VV inauguration
banner