Спорт

Време је за 169. "вечити" дерби, Звезда за доминацију, Партизан за повратак у живот

Фудбалери Црвене звезде од 19.00 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекују екипу Партизана у 169. "вечитом" дербију. Ток меча пратите на нашем порталу
Време је за 169. "вечити" дерби, Звезда за доминацију, Партизан за повратак у живот© FK Crvena zvezda

По 169. пут у богатој историји, Црвена звезда и Партизан ће се састати у "вечитом" дербију.

Једно од највећих ривалстава у свету фудбала и спорта генерално, овога пута одиграће се на стадиону "Рајко Митић" у оквиру 24. кола Суперлиге Србије.

Меч Звезде и Партизана одиграће се у термину који вероватно нису планирали ни једни, ни други, пошто претходно нису могли да се договоре око датума играња меча.

Црвено-бели у меч улазе као велики фаворити, узвеши у обзир да имају 13 бодова предности на врху табеле домаћег шампионата.

Тренер Звезде Милош Милојевић изјавио је да његов тим не бежи од улоге фаворита, али да неће потценити противника.

"Они имају понос и то ће показати. Ми имамо нашу публику и терен, верујемо у то што радимо и не могу да прихватим да имају већу мотивацију од нас. Мислим да се не решава ништа, имамо обавезу према навијачима и према себи да побеђујемо из меча у меч", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Са друге стране, Партизан се налази у веома незгодној ситуацији, пошто су због низа лоших резултата и односа у клубу, извршили промену на месту тренера.

Игор Дуљај наследио је Гордана Петрића, а дебитантски наступ имаће у "вечитом" дербију.

"Увек поштујем ривала, тако је било и док сам био играч тако је и сада као тренер. Звезда је лидер, игра код куће, али не идемо на Маракану са белом заставом", изјавио је Дуљај.

Некадашњи фудбалер Партизана и доскорашњи тренер Телеоптика навео је да је велики улог у дербију.

"Очекујем тежак дерби, кажу немамо шта да изгубимо, али не бих се сложио. Може много да се изгуби и много да се добије", истакао је Дуљај на конференцији за медије у Хумској.

Утакмица Црвене звезде и Партизана игра се од 19.00 часова на стадиону "Рајко Митић", а ток сусрета пратите на нашем порталу.

image