Спорт

Тензија, повреде и победа која значи титулу – Звезда у дербију боља од Партизана!

Фудбалери Црвене звезде победили су минималним резултатом (1:0) екипу Партизана у 169. лигашком "вечитом дербију"
Тензија, повреде и победа која значи титулу – Звезда у дербију боља од Партизана!© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Црвено-бели су остварили четврти тријумф у последњих седам утакмица са највећим ривалом (уз три ремија) и готово извесно оверили нову титулу у Суперлиги Србије.

Након 24. кола у домаћем шампионату, актуелни шампион има 66. бодова, чак 16 више од другопласираног тима из Хумске.

Дуел је практично решен на самом почетку, пошто је једини погодак постигнут већ у петом минуту и то је дело дебитанта. Аргентинац Алекс Виго савладао је голмана Партизана уз доста среће и постао нови херој "делија".

Крилни нападач је после продора Османа Букарија покушао да центрира, лопта је закачила Слободана Урошевића и завршила у мрежи коју је чувао Александар Поповић.

Виго је онда покренуо инцидент јер је отрчао испред гостујућих навијача и погодак прославио тако што је симулирао "решетање" присталица Партизана. Они су одговорили убацивањем бакљи и предмета на атлетску стазу, иако су остали Звездини играчи одвукли стрелца и извинили им се.

Тада су почеле тензије и на терену, које су трајале током читавог сусрета.

Звезда је контролисала дешавања у пољу, а након неких пола сата игре имала фантастичну прилику да дуплира предност. Александар Катаи је усамљен ухватио волеј са неких десетак метара, али је шутирао право у Поповића који је одбранио.

До краја првог дела игре није било промене резултата, а у другом је Партизан морао да крене офанзивније у намери да покуша да изједначи.

Средином наставка разиграо се Квинси Мениг, имао неколико добрих покушаја, упркос томе што је игра прекидана у више наврата. Прво због бакљаде "гробара", потом због тешких повреда главе које су доживели Кристијан Белић, а онда и Немања Милуновић на другој страни.

У међувремену је два пута покушавао и Слободан Урошевић, голман Милан Борјан је био успешнији, баш као и у 84. минуту, када је најбољу прилику за црно-беле имао Рикардо.

Најбољи нападач Партизана је шутирао из шеснаестерца, али је капитен Звезде одлично реаговао и, испоставиће се, сачувао тријумф свом тиму.

До краја су тензије између играча достигле врхунац, умало је дошло до туче након дуела Страхиње Ераковића и Самеда Баждара, а нападач Рикардо је добио директан црвени картон.

  • 3. мар 2023 • 21:09

    21:09

    90+11' Крај утакмице, Звезда победила Партизан!

    Звезда победила Партизан 1:0 у 169. "вечитом дербију".

  • 21:02

    90+1' Утакмица продужена чак 11 минута

    Играће се више од 100 минута на "Рајку Митићу"...

  • 20:57

    89' Сукоб играча, велика гужва на терену и црвени за Рикарда!

    После дуела Ераковића и Баждара дошло је до сукоба између њих двојице, а онда и умало до масовне туче на терену. Страсти су се смириле, а епилог су жути картони за њих, али и црвени за Рикарда, који је ударио дефанзивца Звезде.

  • 20:51

    84' Најбоља шанса за Партизан – Борјан поново успешнији од Рикарда

    Још једна велика гужва у казненом простору Звезде. Двојица играча остала су да леже, док је лопта стигла до Рикарда. Нападач Партизана је шутирао у доњи леви угао, али је Борјан сјајно одбранио и сачувао вођство.

  • 20:45

    76' Борјан опет успешнији од Урошевића

    Капитен Партизана је сада био највиши у скоку приликом прекида. Ипак, није довољно јако захватио лопту главом и њу је ухватио Борјан.

  • 20:40

    72' Тежак судар Белића и Пешића, везиста Партизана кратко у несвести

    Тежак судар Кристијана Белића и Александра Пешића на средини терена. Везиста Партизана остао је у несвести и Александар Катаи га је одмах окренуо на страну, да не би имао проблема са дисањем.

  • 20:37

    69' Још једна шанса за црно-беле

    Након новог налета Звезде, Партизан је кренуо у контру. Мениг је лепо избацио Рикарда по страни, овај му вратио лопту добрим центаршутем, али је крилни нападач гостију из прве шутирао поред десне стативе.

  • 20:33

    66' Борјан спречио изједначење

    Овога пута, Слободан Урошевић је одапео са дистанце. Лопта је ишла под пречку, али се Борјан поново бацио и спречио изједначење.

  • 20:31

    63' Коначно добар покушај фудбалера Партизана

    Колорадо је шутирао са неких 20 метара, али је Борјан био концентрисан и одбио је лопту.

  • 20:26

    58' Прекид дужи од пет минута

    Због бакљаде Партизанових навијача, дим је напунио комплетан стадион и судија је морао да прекине утакмицу. Прекид је потрајао неких пет минута док је видљивост постала довољно добра, након чега је сусрет настављен.

image
VV inauguration
banner