Спорт

Партизанов сан траје, Егзум "закуцао" Виртус - Топ 8 је близу да постане јава!

Црно-бели су на сјајан начин успели да у Италији стижу до вредног тријумфа на тешком гостовању
Партизанов сан траје, Егзум "закуцао" Виртус - Топ 8 је близу да постане јава!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана стигли су до 15. победе у Евролиги ове сезоне, пошто су у мечу 27. кола на гостовању у Болоњи савладали домаћи Виртус 88:79.

Екипа Жељка Обрадовића је у тешкој утакмици успела да стигне до изузетно вредног тријумфа који их значајно приближава њиховом циљу, а то је пласман у Топ 8 фазу Евролиге.

Партизан је одлично отворио меч против Италијана, али је нарочито битно било колико су енергично одиграли последњу деоницу. Тада су успели да преломе меч у своју корист и то на крилима феноменалног Дантеа Егзума.

Он је меч завршио са индексом корисности 34, пошто је забележио 17 поена, седам скокова и седам асистенција, као и четири украдене лопте. Када је било најпотребније, својим поенима је дизао и саиграче и навијаче Партизана који су допутовали у Болоњу.

На крају је четврта четвртина припала Партизану резултатом 23:16, а уз Егзума, сјајни су били и Кевин Пантер, такође са 17 поена, и Џејмс Нанели са 16. У тиму Виртуса, Мохамеду Жаите је убацио 14 поена, Џордан Мики и Семи Оџелеји по 13, али то није било довољно за расположене црно-беле.

Партизан сада има скор 15-12, као и Басконија која је на шестом месту. Виртус је остао на учинку 12-15, па су они сада све даљи фамозној осмој позицији, последњој која води у плеј-оф Евролиге.

  • 7. мар 2023 • 22:42

    22:42

    Велика победа Партизана - 88:79!

    Какав тријумф кошаркаша Партизана у Болоњи - пао је Виртус на свом паркету, а црно-бели стижу до изузетно битне победе у борби за пласман међу осам најбољих тимова Европе. Одлична последња деоница тима Жељка Обрадовића који уписује пету победу у последњих шест мечева!

  • 22:25

    35' - Одличан Партизан, 10 поена предности

    Сјајан старт последње деонице за Партизан, серија 8:2 од старта, уз два моћна закуцавања Дантеа Егзума. И Мадар је погодио када је било битно, а на другој страни, одлична одбрана збуњује играче Виртуса - 75:65.

  • 22:10

    Крај треће четвртине - 65:63 за Партизан

    Била је ту "жута минута" црно-белих, али на крају добра завршница доноси предност пред последњих десет минута. Леп погодак Нанелија из ћошка је дигао гостујуће навијаче на ноге. Биће врло узбудљиво у последњој четвртини.

  • 22:08

    Серија грешака Партизана - 63:61 за Виртус

    Било је и четири поена предности за Партизан, али три узастопна напада црно-белих завршавају се изгубљеном лоптом, без да су и шутирали на кош Виртуса. Домаћи то користе и после поена са линије бацања, поново имају вођство.

  • 21:52

    Партизан отвара трећу четвртину серијом 7:0 - воде 52:47

    Партизан одлично отвара друго полувреме, са много енергије и серијом 7:0. Од тога пет поена су захваљујући Алену Смаилагићу - прво тројка, а онда и нови брзи поени па Скариоло мора да зове тајм-аут.

  • 21:33

    Крај првог полувремена - Виртус води 47:45

    Слаба друга четвртина Партизана, имао је Виртус у једном тренутку чак и серију 11:2. Ипак, у финишу важна тројка Папапетруа успева да ублажи заостатак црно-белих, а Нанели погађа за два на четири секунде пре краја.

  • 21:15

    15' - Минимална предност Виртуса (35:34)

    Не тако распуцана два тима у првих пет минута  друге деонице. Ледеј погађа важне поене за враћање вођства црно-белима, али и Абас погађа за два, па Виртус има поен предности.

  • 21:00

    Слаб завршетак четвртине - 26:28

    Није Партизан добро одиграо у последњих минут и по. Пад концентрације и серија Виртуса 7:2 смањује предност црно-белих на само два поена.

    Пантер најбољи са 11 поена, у Виртусу Теодосић лидер са шест поена након две погођене тројке.

  • 20:52

    7' - Разиграни црно-бели (17:23)

    И даље шест поена предности Партизана. Лепо су се црно-бели разиграли, добри поени Ледеја и потом поново Пантера, који је већ на девет поена.

  • 20:43

    4' - Три тројке Партизана (7:13)

    Добар почетак црно-белих. После уводне тројке Теодосића, црно-бели узвраћају тројкама Смаилагића, Мадара и Пантера, који потом постиже и два поена за лепу предност гостију.

image