Спорт

Саутемптон: Згрожени смо и разочарани због расистичких порука на рачун Вокер-Питерса

Фудбалски клуб Саутемптон најоштрије је осудио расистичке увреде, које је играч овог клуба Kајл Вокер-Питерс доживео на друштвеним мрежама
Саутемптон: Згрожени смо и разочарани због расистичких порука на рачун Вокер-ПитерсаGetty © Bryn Lennon / Staff

Вокер-Питерс је у финишу јучерашњег меча 27. кола Премијер лиге са Манчестер јунајтедом (0:0) направио прекршај над противничким играчем Алехандром Гарначом, који је терен напустио на штакама.

По завршетку меча уследили су увредљиви коментари одбрамбеном играчу Саутемптона преко друштвених мрежа.

"Згрожени смо и разочарани понашањем оних који се у онлајн простору спуштају до нивоа злостављања играча због боје њихове коже. Оно што је једнако фрустрирајуће је недостатак значајне реакције од стране платформи друштвених медија, који допуштају да се таква мржња размножава", истиче се у саопштењу Саутемптона.

Енглески клуб је навео да је о целом случају обавестио полицију у Хемпширу.

"Фудбалски клуб Саутемптон се бори сваки дан за уклањање таквих људи из нашег спорта и наше заједнице како би заштитили играче, особље, навијаче Саутемптона и све навијаче широм света, који препознају и славе различитости, које чине фудбал посебним. Проследили смо полицији све увреде, а обавестили смо и све друштвене мреже. Надамо се да овакве ствари више неће поновити", закључује се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner