Спорт

Скандал у Црној Гори - навијачи упали на терен и напали судију

Утакмицу у Никшићу обележио је немили догађај због су играчи два тима, али и судије, на неко време завршили у свлачионици
Скандал у Црној Гори - навијачи упали на терен и напали судију© Instagram / screenshot / balkanskinavijaci

Ружне сцене виђене су у фудбалском шампионату Црне Горе, где је утакмица 33. кола Прве лиге између Сутјеске и Петровца била прекинута готово 50 минута.

Разлог за то био је упад навијача на терен који нису били задовољни суђењем главног арбитра.

Како јављају црногорски медији, навијачи Сутјеске упали су на терен након што је судија Дејан Марковић поништио погодак тима из Никшића, а један од хулигана покушао је да га том приликом и удари.

На срећу, он у томе није успео јер су већ били реаговали полицајци, као и играч домаћег тима Срђан Крстовић. Арбитри, а потом и играчи, повукли су се у свлачионицу док се ситуација није смирила.

Сутјески је био поништен погодак Драгана Гривића, након чега је и настао проблем, а Петровац је по наставку меча успео да слави 1:0 голом Аднана Башића у 9. минуту.

Ово је други инцидент на теренима елитне црногорске лиге у последњих неколико дана. У претходном колу, такође на мечу који је играла Сутјеска, навијачи Будућносто су негодовали због нерешеног резултата њиховог тима, да би потом голман Ђорђије Павличић ударио песницом саиграча Игора Ивановића.

image