Спорт

Денвер у серији пораза - узалуд им моћан Јокић кад је одбрана слаба

Нагетси су уписали четврти пораз у низу, овог пута од Торонто Рапторса
Денвер у серији пораза - узалуд им моћан Јокић кад је одбрана слаба© AP Photo/Darren Abate

Кошаркаши Денвера су у серији пораза коју никако не успевају да прекину! Екипа из Колорада доживела је четврти узастопни пораз, овог пута бољи од њих био је Торонто - 125:110.

И овог пута је Никола Јокић предводио Нагетсе на одличан начин, али Фред Ванвлит и О-Џи Ануноби показали су се као велики залогај за најбољи тим Западне конференције.

Предност Денвера на врху Запада се полако али сигурно топи, а сада су поражени након што током меча у Канади нису водили ниједног секунда. Никола Јокић је меч завршио са 28 поена, осам скокова и седам асистенција, шутирао је чак 10/13 из игре и био непогрешив са линије за слободна бацања (8/8).

Али шта то вреди када је Торонто све време контролисао резултат, убацивши невероватних 49 поена само у првој четвртини. Ванвлит је био најбољи са 36 поена, док је Ануноби додао 24. У Денверу су вредни помена били Мајкл Портер јуниор са 23, односно Ерон Гордон са 18 поена.

Упркос свему, Денвер има скор 46-23 и чак и уколико Мемфис слави у два сусрета која су тренутно мање одиграли од Нагетса, опет ће имати три победе мање од лидера Запада. Ипак, евидентно је да Нагетси падају у форми како се ближи плеј-оф...

image