Спорт

Стојковић: Није истина да сам са Џајићем у лошим односима, очекујем подршку од њега

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у Кући фудбала у Старој Пазови, где ће се припремати за почетак квалификација за Европско првенство
Стојковић: Није истина да сам са Џајићем у лошим односима, очекујем подршку од њега© Tanjug

Орлови ће у првој утакмици у петак дочекати Литванију, а три дана потом гостују Црној Гори.

"Налазимо се на почетку новог циклуса - квалификација за Европско првенство. Оно што бих волео одмах да кажем је да је наш циљ над свим циљевима пласман. Желимо да будемо учесник континенталног такмичења", рекао је Стојковић на почетку конференције, па потом наставио:

"Што се тиче састава тима, мислим да је ова група играча најпотребнија за утакмице против Литваније и Црне Горе. Ако бих кренуо појединачно да образлажем зашто је неко у сатаву тима, а зашто неко није, отишли бисмо далеко, али ово је моја одлука иза које ја стојим. Играчи и ви знате одлично да сам отворен и да са мном нема тајни. Пратили смо све сегменте игре: колико неко тренутно игра, у каквој је форми...тако да смо дошли до списка играча који су нам тренутно најпотребнији да изгурамо ове две утакмице како треба".

Селектор је открио да је још једно име имао у плану.

"Желео сам да позовем и голмана Ковачевића, али како папирологија није готова, нисам желео да компликујем. Да ли ће папирологија бити готова данас, сутра, за седам дана...небитно...он ће бити позван у национални тим чим буде завршено. Најважније је да смо постигли договор да он наступа за репрезентацију Србије и да се то не доводи у питање", рекао је Стојковић, па се потом дотакао и голмана Марка Дмитровића:

"Он нас је пре неколико дана обавестио да не жели више да игра за репрезентацију, да му је циљ да се посвети клупским обавезама. После две године наше сарадње пожелео бих му све најлепше. То је искључиво његова одлука, претпостављам да жели да се бори да буде први голман у Севиљи. Према његовим речима Србија има довољно младих голмана којима треба пружити шансу. Истина је ово што говорим, зато не бих волео да се праве спекулације око тога".

Недавно је одржана Изборна скупштина Фудбалског савеза Србије на којој је изабран Драган Џајић за председника. Како су се у јавности могле чути приче да су Пикси и он у лошим односима, селектор је одлучио да то демантује.

"На скупштину сам дошао искључиво из поштовања према ФСС. Тог дана сам желео да будем део фудбалске Србије, којој је изузетно лепо припадати. Избори нису мој део посла, нити сам се мешао у то. Ипак, могу да кажем да ми је драго што смо напокон добили председника, јер се надам да ће то унапредити рад савеза. Није истина да смо Џајић и ја икада били у лошим односима. Чињеница је да дуже време нисмо у комуникацији, али то не значи ништа. Дешава се да се са неким не чујете и не видите дуго али то не значи да сте у лошим односима. Очекујем подршку и ветар у леђа од новог председника и надам се доброј сарадњи", поручио је Стојковић.

Пикси сматра да млади фудбалер Ливерпула Стефан Бајчетић и даље има теоретске шансе да наступа за репрезентацију Србије.

"Све што се издешавало последњих месеца дошло је пребрзо за клинца од 18 година. Он јесте таленат и дечко који много обећава. Обавио сам разговор са њим. Важно истаћи да он није спреман у овом моменту да игра ни за Шпанију ни за Србију. Пребрзо је све дошло на његова леђа. Повредио се и штета је што неће играти. Нећемо се предати, али никог нећемо притискати. Он ће донети одлуку".

Србија ће у петак у Београду играти са Литванијом, док ће се три дана касније састати са Црном Гором у Подгорици.
Поред Србије, Литваније и Црне Горе у групи Г квалификација за ЕП 2024. налазе се још Мађарска и Бугарска.

image