Спорт

Џајић: Одговоран сам човек, Пикси остаје селектор ако постанем председник ФСС

Званично најбољи српски фудбалер 20. века истакао је своје планове за будућност српског фудбала уколико буде тријумфовао на изобрима за првог човека ФСС
Џајић: Одговоран сам човек, Пикси остаје селектор ако постанем председник ФСС© RTS/screenshot

Одговоран сам човек, увек сам такав био. Очекујем да сви дамо допринос, да помогнемо српском фудбалу. Морам да кажем да смо ми и до сада постизали солидне резултате, али морамо да водимо рачуна о томе да можемо да постижемо још боље, изјавио је кандидат за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Он је гостујући у емисији "Око" на РТС-у рекао да је апсолутно задовољан улагањем државе у фудбал и да не постоји друга држава која толико жели да помогне спорту.

"Велики проблеми су инфраструктура, морамо на томе да радимо. Ако желимо да играмо Европу, не само Звезда, морамо играти на добрим теренима. Морамо настојати да сви клубови већ у фебруару месецу имају терене који доликују земљи каква је Србија. Мислим да сада фудбал иде у правцу да се стадиони подижу у мањим срединама", истакао је легендарни фудбалер и директор Црвене звезде.

Џајић је рекао да је уверен како ће се репрезентација пласирати на Европско првенство и констатовао да је резултат у Катару био разочаравајући.

"Што се тиће селектора Стојковића, он има уговор, не тразмишљам о променама и остаће да води тим", јасан је Џајић.

Такође, о противкандидату Немањи Видићу говорио је у најлепшем светлу.

"Не знам ко ће да победи, избори су демократски. О Видићу имам најлепше мишљење. Пратио сам његову каријеру од његовог доласка у Звезду и даље. Немам речи којима бих могао да опишем колико ми је драг и као играч и као човек", закључио је Џајић.

image