Спорт

Меси на великој раскрсници - на столу нови уговор ПСЖ-а и опција да се врати у Барселону

Аргентински фудбалер Лионел Меси добио је званичну понуду ПСЖ-а за нови уговор, али је још увек није прихватио, јер жели да зна како ће изгледати тим из Париза за наредну сезону, преноси Фабрисио Романо. Са друге стране, каталонски медији наводе да је Меси ближи одлуци да се врати у Брселону, него да остане у Паризу
Меси на великој раскрсници - на столу нови уговор ПСЖ-а и опција да се врати у БарселонуGetty © Alexander Hassenstein

Лионел Меси поново се налази на великој раскрсници у каријери.

Ситуација је слична као и пре две године, када је напуштао редове клуба у којем је поникао.

Смер би овога пута ипак могао бити обрнут, пошто се Аргентинац већ дуже време размишља и није исувише сигуран у пројекат свог тренутног клуба.

Меси је добио понуду да продужи уговор са ПСЖ-ом, али аргентински репрезентативац жели да зна какав ће тим клуб из Париза имати у наредној сезони пре него што донесе коначну одлуку, тврди познати спортски новинар Фабрицио Романо.

Меси је у ПСЖ стигао 2021. године из Барселоне, а има уговор са шампионом Француске до 30. јуна ове године.

Романо истиче да Меси жели пре него што донесе коначну одлуку да зна неке детаље о клубу и екипи за наредну сезону.

"Занима га ко ће да води екипу и како ће она да изгледа пре него што продужи уговор или одлучи да напусти ПСЖ на крају сезоне. Оно што ја знам јест да је ПСЖ већ дао понуду Месију, а он чека да донесе одлуку на темељу пројекта, тренера и неких кључних детаља. Све је на Месију и његовом оцу Хорхеу", закључио је Романо.

Са друге стране, другачије информације доноси Ћерар Ромеро, каталонски новинар.

Ромеро наводи да је Меси знатно ближи одлуци да не продужи уговор са тимом из Париза, као и да је у константној вези са тренером Барселоне Ћавијем.

Ромеро додаје да се у Барселони интензивно ради на стварању услова за повратак вероватно и најбољег фудбалера у историји овог спорта.

Месијев отац је неколико пута у претходним недељама долазио у Барселону, а шпански и каталонски медији наводили су да је разлог посетама био управо разговор са управом "Блаугране", на челу са Ђоаном Лапортом.

Оно што је занимљиво, а што наводе и Романо и Ромеро, јесте да Меси уопште не размишља о изазовним понудама из МЛС-а, као и из Саудијске Арабије.

image