Спорт

Србију бодри 150 малишана из Гњилана, ФСС поручује: Очекујемо више од 20.000 навијача

Посебну подршку имаће "орлови" на старту квалификација за ЕУРО 2024
Србију бодри 150 малишана из Гњилана, ФСС поручује: Очекујемо више од 20.000 навијачаGetty © Clive Mason / Staff

Више од 150 дечака и девојчица из косовско-поморавског округа бодриће у петак увече фудбалере Србије на мечу против Литваније у првом колу групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој, саопштено је из Фудбалског савеза Србије.

Из ФСС наводе да се очекује да ће репрезентативци и селектор Србије Драган Стојковић имати подршку више од 20.000 навијача са трибина стадиона "Рајко Митић".

"Међу онима који су прешли дуг пут како би бодрили наш најбољи национални тим су и малишани из косовско-поморавског округа Косова и Метохије. Више од 150 дечака и девојчица биће смештено на источној трибини нашег највећег стадиона у нади да ће се радовати победи Србије и освајању прва три бода", навео је ФСС.

"Нашим орловима, селектору Стојковићу, стручном штабу, као и руководству, председнику Драгану Џајићу, потпредседнику Браниславу Недимовићу и осталима у име свих који долазе вечерас из наше јужне покрајине, много среће вечерас и у комплетним квалификацијама, пожелео је Ненад Влајковић, члан Привременог органа општине Гњилане уз најискренују жељу да ће се сви заједно барем још једном видети крајем године и прославити одлазак на Европско првенство у Немачкој", саопштено је из ФСС.

Долазак деце на утакмицу обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Утакмица између Србије и Литваније игра се у петак од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

image