Спорт

У Партизану не дају Вучелићу да оде - поднео оставку, Скупштина је одбила!

Црно-бели у наредном периоду ипак неће мењати председника клуба
У Партизану не дају Вучелићу да оде - поднео оставку, Скупштина је одбила!© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник ФК Партизан Милорад Вучелић остаје на челу клуба, одлучено је у четвртак на Скупштини црно-белих.

Вучелић је након дужег излагања о свему што је урађено у последњих осам година предложио Скупштини да га разреши функције, али је добио поверење и наставиће да води клуб.

"Учинио сам све по мери својих максималних могућности и осећам велику одговорност за ситуацију и амбијент у којем се нашао Партизан. Била ми је и јесте велика част што сам легално на челу СД Партизан и на челу ФК Партизан и то ми је велико признање. Немам кривицу, али имам велику одговорност и молим вас да усвојите мој извештај и прихватите да ме разрешите дужности председника ФК Партизан. Легално биран, легално разрешен. Оставке нису мој стил понашања. Нисам давао оставке по правилу, али искрено молим, не позивајући се ни на здравље, ни на било шта друго, да прихватите овај извештај и да ме разрешите дужности председника ФК Партизан", рекао је Вучелић.

Ипак, Скупштина ФК Партизан је одбила тај предлог и оставила Вучелића на месту првог човек црно-белих. Почетак седнице је каснио више од два сата, а Партизан је на крају успео да обезбеди финансијска средства за добијање лиценце за такмичење у Европи наредне сезоне.

"Хоћу да вас обрадујем, данас су услови за стицање лиценце за играње Партизана у Европи испуњени. Хоћу поново, из свег срца за то да захвалим председнику, Александру Вучићу и држави Србији, која је свестрано и пресудно помогла", рекао је Вучелић.

Он је додао да је свестан да ће Управа сада бити под додатним притиском навијача.

"Могу после овога да вичу и једно и друго. Знам да ће бити вређања, да не помињем сад која, знам да ће се чути и 'Управа, напоље'. Само, не осећам се кривим. Учинио сам све по мери својих максималних могућности. Оне јесу ограничене, али су по мојој мери", поручио је Вучелић.

image