Спорт

Сити разбио Ливерпул и запретио Арсеналу - Гвардиола не предаје титулу тек тако

"Грађани" јесу имали заостатак после четврт сата игре, али су са четири поготка стигли до великог преокрета и победе над једним од највећих ривала у лиги
Сити разбио Ливерпул и запретио Арсеналу - Гвардиола не предаје титулу тек такоGetty © Michael Regan / Staff

Фудбалери Манчестер ситија уписали су изузетно важну победу у дербију Премијер лиге против Ливерпула, пошто су тријумфом 4:1 остали у борби за одбрану титуле.

Екипа Пепа Гвардиоле је успела да слави упркос томе што су гости стигли до вођства, чиме су пришли водећем Арсеналу на пет бодова заостатка на табели.

Ливерпул је већ у 17. минуту меча изненадио све на стадиону "Етихад", када је Мохамед Салах одлично завршио напад после повратног додавања Диога Жоте. Ипак, није та предност била толико дугог даха.

Већ 10 минута касније, аргентински нападач ХУлијан Алварез је изједначио на 1:1, да би преокрет био комплетиран у уводним минутима другог полувремена. Одмах у првом минуту је Кевин де Брујне донео предност Ситију, док је Илкај Гундоган у 53. минуту наговестио тријумф "грађана". Џек Грилиш је у 74. минуту поставио коначан резултат.

Сада Сити има 54 бода, пет мање од водећег Арсенала, а оба тима до краја сезоне одиграће по још 10 утакмица. Ливерпул је после нешто бољих резултата у последње време доживео пораз због ког су остали на седам бодова иза четвртопласираног Тотенхема, уз утакмицу мање.

image